România, în pericol să piardă găzduirea meciurilor de la Campionatul European: „Pare o utopie să te gândești că EURO se va desfășura în 12 orașe”

Ioana Bucur 18.01.2021, 09:23
România, în pericol să piardă găzduirea meciurilor de la Campionatul European: „Pare o utopie să te gândești că EURO se va desfășura în 12 orașe”

România este în pericol să piardă găzduirea meciurilor de la Campionatul European. Un oficial elvețian a dezvăluit ce planuri se creionează, în acest moment, la UEFA.

România ar putea pierde găzduirea meciurilor de la Campionatul European

Se pare că sunt șanse mari ca România să piardă găzduirea meciurilor de la Campionatul European. Cu doar șase luni înainte de marele turneu, jurnaliștii de la Marca au dezvăluit că oficialii UEFA încă nu au stabilit în ce condiții și, mai ales, unde se vor juca meciurile Euro 2021. Cu toate astea, ar exista câteva scenarii creionate, iar niciunul dintre ele nu ar include România.

„Pare o utopie să te gândeti că Euro se va desfășura în 12 orașe”, au scris cei de la Marca.

Singurul oficial care a oferit câteva informații despre direcția discuțiilor din interiorul UEFA cu privire la Campionatul European a fost Dominic Blanc, președintele Federației Elvețiene. Acesta a dezvăluit că Euro 2021 ar putea avea loc într-o singură țară sau chiar într-un singur oraș, doar dacă ar avea un număr suficient de mare de stadioane, în contextul pandemiei de COVID-19.

„O opțiune ar fi organizarea într-o singură țară, Rusia sau Germania. A doua ar fi alegerea unui singur oraș, cu suficiente stadioane. Londra, de exemplu”, a spus Dominic Blanc, președintele Federației Elvețiene.

Șanse slabe ca România să găzduiască meciurile de la Campionatul European
Ce variante sunt discutate la UEFA

Fără meciurile de la Campionatul European, dar cu stadioane noi și linie de cale ferată Otopeni-Gara de Nord

Chiar dacă România va pierde găzduirea meciurilor de la Campionatul European, Bucureștiul a câștigat trei stadioane noi și o linie nouă de cale ferată, ce leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord.

La începutul lunii decembrie 2020, premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, spunea, la recepția stadionului Arcul de Triumf, că, deși acesta a fost proiectat și construit pentru a fi folosit ca loc de antrenament pentru Campionatul European de Fotbal, va fi, de fapt, „templul rugby-ului românesc”.

„Sigur că nu e pentru cine se pregăteşte, ci este pentru cine se califică. Acest stadion deşi este construit ca să fie stadion de antrenament pentru Campionatul European de Fotbal, va fi de fapt templul rugby-ului românesc şi va fi practic un stadion dedicat practicării rugby-ului, stadion care sperăm să găzduiască Campionatul Mondial de Rugby de Tineret în 2022 (…)

Stadionul are specificitatea că nu este doar un stadion, ci este primul centru complex de recuperare (…) un centru de recuperare care foloseşte tipuri de terapii de toate felurile, de la crioterapie, terapia cu frig, magnetoterapie, ozonoterapie, practic toate tehnicile de terapie pentru recuperarea sportivilor. De asemenea, are un aparat de evaluare a stării de sănătate a sportivilor ultimul răcnet”, a spus Orban.

„Se poate și în România”

În cadrul aceluiași eveniment, Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, la acea vreme, a subliniat că finalizarea lucrărilor de la stadionul Arcul de Trumf reprezintă îndeplinirea celui de-al doilea obiectiv asumat de România pentru Campionatul European de Fotbal.

„Nu vorbim despre un simplu stadion, ci despre un complex sportiv care are în componenţa lui cel mai modern centru de recuperare pentru sportivi. Încă o dovadă că se poate şi în România”, a spus Ion Ştefan, menţionând că evenimentul are loc înainte de termenul stabilit în contract, aprilie 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...