România vrea să organizeze Campionatul European de Fotbal. Ne vom depune dosarul împreună cu o țară din Balcani

Marian Cărăvan 03.04.2020, 11:56
România vrea să organizeze Campionatul European de Fotbal. Ne vom depune dosarul împreună cu o țară din Balcani

România și-a arătat intenția de a organiza o ediție a Campionatului European de Fotbal. Nu de una singură, ci alături de o altă țară din Balcani.

România vrea să organizeze Campionatul European de Fotbal. Ne vom depune dosarul împreună cu o țară din Balcani

Ideea a fost lansată de Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și al Sportului, care a vorbit despre posibilitatea ca țara noastră să organizeze ediția din 2028 a Campionatului European de Fotbal. Nu de una singură, ci alături de o altă țară din Balcani, și anume Grecia.

„Avem discuţii cu parteneri din Europa de Est, iar Grecia îmi este cea mai dragă mie, pentru organizarea unui viitor Campionat European de fotbal, poate chiar 2028.

Şi poate luăm şi Bulgaria şi Serbia alături de noi. Vrem să punem în valoare această infrastructură pe care o vom avea. Craiova este unul dintre oraşele trecute pe listă pentru acest Euro 2028, cu „Ion Oblemenco”, Clujul, cu „Cluj Arena” şi Bucureştiul, cu Arena Naţională şi noul stadion Ghencea, care va fi o bijuterie”, a declarat ministrul pentru Oltenia TV.

Noul stadion din Ghencea e inclus pe listă pentru EURO 2028

Discuțiile au fost amânate, din cauza crizei sanitare

Intenția ca România și Grecia să organizeze împreună un Campionat European de fotbal, mai exact cel din 2028, rămâne în picioare, chiar dacă acum discuțiile au fost amânate din cauza crizei sanitare.

Ionuț Stroe a precizat că lansase invitații oficiale pentru toți miniștrii statelor alături de care România vrea să organizeze Campionatul European din 2028, dar epidemia de coronavirus a amânat discuțiile.

„Sunt discuţii formale, următoarea întâlnire voiam să o organizez eu, în Bucureşti sau la Cluj, dar criza coronavirusului ne-a dat planurile peste cap. Lansasem invitaţii oficiale către toţi miniştrii acestor state şi şefii de Federaţii de Fotbal.

Vrem un dosar comun de candidatură cu Grecia, am şi discutat cu ministrul grec despre acest lucru, la Lausanne, şi sunt foarte deschişi”.

„Ne-ar trebui 10 stadioane şi infrastructură de transport şi împreună putem să rezolvăm aceste criterii, poate numai noi şi grecii. Deocamdată am suspendat orice fel de discuţie, din cauza acestei pandemii, dar avem timp”, a mai spus ministrul TS, Ionuț Stroe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI