Ce se întâmplă cu „tricolorii mici” după calificarea la Campionatul European. Adrian Mutu a luat decizia finală

Marian Cărăvan 01.12.2020, 14:00
Ce se întâmplă cu „tricolorii mici” după calificarea la Campionatul European. Adrian Mutu a luat decizia finală

Naționala de tineret a României a obținut a doua calificare consecutivă la turneul final al Campionatului European U21. Acum, „tricolorii mici” așteaptă tragerea la sorți de pe 10 decembrie, dar și punerea în aplicare a deciziei luate de selecționerul Adrian Mutu.

Adrian Mutu a decis ce se întâmplă cu „tricolorii mici” după calificarea la EURO 2021 U21

Dacă naționala mare nu a ajuns la turneul final al Campionatul European, au făcut-o în schimb componenții naționalei de tineret. Pentru a doua oară consecutiv, tineretul merge la turneul final european la această categorie de vârstă. Pentru „tricolorii mici” veștile bune nu se opresc aici. Calificarea aduce cu sine și recompense financiare. Federația Română de Fotbal a apreciat performanța elevilor lui Adrian Mutu și a suplimentat banii oferiți de UEFA pentru accederea la turneul final. Astfel, fotbaliștii și staff-ul tehnic vor primi 300.000 de euro, în ciuda faptului că suma oferită de UEFA este mai mică.

Banii sunt alocați ân funcție de minutele jucate de fiecare jucător. Chiar selecționerul Adrian Mutu a făcut listele. Se vorbește de prime cuprinse între 17.000 și 500 de euro, suma cea mai mică fiind acordată jucătorilor convocați la naționala de tineret, dar care nu au jucat deloc, anunță Digi Sport. Sunt sume deloc de neglijat, mai mari decât cele oferite în mandatul lui Mirel Rădoi, între 12.500 și 500 de euro.

Selectionerul Adrian Mutu a stabilit primele pentru „tricolorii mici”
Selectionerul Adrian Mutu a stabilit primele pentru „tricolorii mici”

România U21 așteaptă tragerea la sorți

16 echipe naționale se vor confrunta anul viitor la turneul final al Campionatului European U21, găzduit de Ungaria și Slovenia. România s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la turneul final, după 1-1 cu Danemarca, la Ploiești. Un rezultat suficient pentru ca „tricolorii mici” să obțină poziția calificabilă în clasamentul echipelor de pe locul secund în grupele preliminare.

Tragerea la sorți pentru EURO 2021 U21 va avea loc pe 10 decembrie, la Nyon. Cele 16 echipe calificate vor fi împărțite în patru grupe. Gazdele Ungaria și Slovenia vor fi repartizate automat în Grupa A, respectiv Grupa B. Prinele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală.

Turneul final de anul viitor se va disputa în două perioade distincte. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 si 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele doua clasate, vor lupta pentru titlul european in fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Componența urnelor la tragerea la sorți:

Urna 1: Spania, Germania, Franța, Anglia.

Urna 2: Italia, Danemarca, Portugalia, Țările de Jos.

Urna 3: România, Croația, Cehia, Rusia.

Urna 4: Elveția, Islanda, Slovenia, Ungaria.

La turneul final anterior, cel din 2019, România U21 a ajuns până în semifinale, fiind eliminată de Germania.

Urmăriți Impact.ro și pe