România ar putea juca pe teren propriu la Campionatul European de tineret. Gestul care face posibil acest lucru

Marian Cărăvan 18.11.2020, 17:02
România ar putea juca pe teren propriu la Campionatul European de tineret. Gestul care face posibil acest lucru

După calificarea naționalei de tineret la Europeanul de anul viitor, ar mai putea veni o veste bună pentru „tricolorii mici”. Cum ar putea juca pe teren propriu naționala pregătită de Adrian Mutu în turneul final din 2021.

Gestul care face posibilă participarea României pe teren propriu la Europeanul de tineret

România U21 se numără printre cele 16 echipe naționale calificate la turneul final EURO 2021, din Ungaria și Slovenia. O veste bună, care ar putea fi completată imediat de alta. În așteptarea tragerii la sorți de pe 10 decembrie, de la Nyon, am putea avea parte de o mare surpriză. Este posibil ca la tragerea la sorți să ajungem cap de serie, din postura de țară gazdă. Una dintre cele patru grupe ar putea fi găzduită de țara noastră. Cum s-ar putea ajunge în această situație?

Ungaia și Slovenia au fost desemnate să organizeze în comun turneul final EURO 2021 U21, fiecare țară urmând a găzdui două grupe. Se pare că Slovenia ar renunța la una dintre grupe, iar aceasta ar urma să fie atribuită unei țări deja calificate la turneul final. România și-a depus dosarul de candidatură pentru o eventuală organizare, având contracandidate pe Italia, Cehia, Croația și Elveția. Țara noastră a propus cele două stadioane de la Cluj-Napoca, adică Cluj Arena și Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, informează GSP. Se așteaptă totuși un răspuns din partea Sloveniei, iar UEFA va lua o decizie până la tragerea la sorți din 10 decembrie. România ar avea șanse de organizare a grupei, deoarce forul continental dorește ca echipele să nu se deplaseze pe distanțe mari în timpul turneului final, mai precizează sursa citată.

Cluj Arena i-ar putea gazdui pe „tricolorii mici” la Europeanul U21 de anul viitor
Cluj Arena i-ar putea gazdui pe „tricolorii mici” la Europeanul U21 de anul viitor

16 echipe, două țări gazdă, opt stadioane. Deocamdată

16 echipe naționale participă la turneul final EURO 2021 U21, programat anul viitor în Ungaria și Slovenia. Pe lângă țările gazdă, la competiție au obținut calificarea cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci echipe clasate pe poziția secundă.

Ungaria și Slovenia pun la bătaie câte patru arene pentru meciurile oficiale: MOL Arena Sosto (Szekesfehervar, 14.200 de locuri), Haladas Sportkomplexum (Szombathely, 8.900 de locuri), Bozsik Arena (Budapesta, 8.200 de locuri), Menfoi uti Stadion (Gyirmot-Gyor, 4.500 de locuri), Stadion Zdezele (Celje, 13.060 de locuri), Stozice Stadium (Ljubljana, 16.030 de locuri), Ljudski vrt (Maribor, 12.700 de locuri) și Bonifika Stadium (Koper, 4.040 de locuri). Arena din Koper ar putea ieși din calcule, dacă Slovenia vrea să organizeze doar o grupă. Aceasta ar putea fi preluată chiar de România, stadioanele din Cluj-Napoca ridicându-se la standardele impuse de UEFA pentru o asemenea competiție.

Echipele calificate la turneul final: Ungaria, Slovenia, Rusia, Elveția, Olanda, Danemarca, Spania, Anglia, Franța, Italia, Portugalia, Cehia, Germania, Croația, România, Islanda (Meciul contra Armeniei a fost anulat. În cazul probabil al unei victorii la masa verde, islandezii se califică de pe unul dintre cele mai bune locuri secunde).

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI