Programul CFR de Paște 2024. Mersul trenurilor în perioada 30 aprilie – 7 mai

Emanuela Pană 25.04.2024, 17:34
Programul CFR de Paște 2024. Mersul trenurilor în perioada 30 aprilie – 7 mai

Compania CFR Călători a anunțat programul special de transport pentru perioada sărbătorilor pascale. Așa cum se întâmplă în fiecare an, orarul trenurilor suferă modificări, iar pe anumite rute sunt adăugate trenuri suplimentare, cu scopul de a facilita călătoriile pasagerilor către destinațiile dorite. Vezi programul CFR de Paște 2024.  

Programul CFR de Paște 2024

Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și a sărbătorilor de Paște, CFR Călători a emis un comunicat pentru perioada 30 aprilie – 7 mai 2024. Așa cum se întâmplă în fiecare an, orarul trenurilor suferă modificări în timpul sărbătorilor, iar pe anumite rute sunt adăugate trenuri suplimentare, pentru a le asigura pasagerilor transportul până la destinațiile dorite. 

Conform comunicatului emis de companie, în intervalul 30 aprilie – 7 mai 2024 au fost suplimentate legăturile spre Constanța și stațiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, prin adăugarea de trenuri directe din București Nord, Iași, Suceava, Oradea, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației, Bistrița Nord, Cluj-Napoca și Brașov. 

”Cu prilejul minivacanței de 1 Mai și Paște, pentru facilitarea deplasării pasagerilor spre destinațiile de vacanță, dar și spre domiciliu pentru a fi alături de cei dragi de sfintele sărbători de Paște, CFR Călători va asigura un program de transport special. 

Prin urmare, în perioada minivacanței 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai 2024, pasagerii au în plus față de trenurile existente în programul obișnuit de circulaţie mai multe legături spre Constanța și stațiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, cu trenuri directe din București Nord, Iași, Suceava, Oradea, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației, Bistrița Nord, Cluj-Napoca, Brașov”, se arată în comunicatul CFR Călători. 

Citește și: Metrorex schimbă programul de circulație al trenurilor. Cât vor aștepta bucureștenii în stații

Cum achiziționezi un bilet de călătorie

Pentru a călători în conformitate cu legislația în vigoare, CFR Călători recomandă achiziționarea unui bilet de călătorie pentru a evita situațiile neplăcute. În plus, în perioada sărbătorilor este bine să achiziționăm bilete de călătorie din timp, deoarece locurile în tren pot fi ocupate rapid, iar casele de bilete pot fi închise. Călătorii pot beneficia și de reduceri de până la 10% pentru biletele de călătorie. 

Programul CFR de Paste 2024
Ce trebuie sa stii despre programul CFR de Paste 2024

Biletele pot fi cumpărate înaintea călătoriei prin intermediul: 

  • site-ului oficial www.cfrcalatori.ro; 
  • aplicației mobile ”CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery). 
  • Automatele de vânzare de bilete din gări; 
  • casele de bilete din gări, dacă acestea sunt deschise și distribuitorii autorizați. 

Vezi și: Cât costă un bilet de tren până în Turcia. Oferta lansată de CFR

Conexiuni rapide din Capitală de Paște  

De asemenea, călătorii din alte părți ale țării vor beneficia de numeroase conexiuni rapide din Capitală, datorită implementării sistemului de trenuri de mers cadenţat (la fiecare 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur. 

„În zilele cu trafic crescut din această minivacanţă, CFR Călători pune la dispoziţia publicului călător capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă pentru asigurarea deplasării către zonele de interes aflate pe teritoriul ţării”, a mai transmis compania. 

Se va monitoriza cu atenție traficul de pasageri, iar, în funcție de schimbările și cererile de călătorie, compania va adăuga vagoane suplimentare trenurilor către destinațiile cele mai căutate, în limita disponibilității.  

Zile libere de Paște 2024  

Pentru că Paștele ortodox va fi în aceeași săptămâna cu 1 Mai – Ziua Muncii, care este zi liberă prin lege, Guvernul a decis ca bugetarii să fie liberi și pe 2 mai. Astfel, se face punte cu sărbătoarea Învierii Domnului, care cade anul acesta pe 5 mai.   

Prin urmare, prima minivacanță din 2024 va avea loc la începutul lunii mai. 2 mai pică într-o zi de joi, între două sărbători legale: Ziua Muncii (1 mai) și Vinerea Mare (3 mai). Duminică, 5 mai, este Paștele, iar luni, 6 mai, este a doua zi de Paște. Astfel, rezultă o vacanță de 6 zile pentru bugetari.   

În total, românii au 17 zile libere legale în 2024, dintre care doar 10 pică în timpul săptămânii. Pe lângă acestea, Guvernul mai hotărăște deseori, în funcție de cum pică sărbătorile legale, să acorde zile libere pentru bugetari. Astfel, se realizează ”punți” cu weekendul, iar românii beneficiază de mai multe minivacanțe. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...