România și-a aflat adversarele de la Campionatul European U21 de anul viitor. Revine coșmarul de la EURO 2019

Marian Cărăvan 10.12.2020, 16:38
România și-a aflat adversarele de la Campionatul European U21 de anul viitor. Revine coșmarul de la EURO 2019

La Nyon a avut loc tragerea la sorți a grupelor de la turneul final al Campionatului European U21, competiție care va avea loc anul viitor, în Ungaria și Slovenia.

Adversarele României la Europeanul de Tineret de anul viitor

Naționala de tineret a României și-a aflat adversarele de la turneul final al Campionatului European de Tineret de anul viitor. Tragerea la sorți a avut loc la Nyon, joi după-amiază. „Tricolorii mici”, pregătiți de Adrian Mutu, vor fi în grupă cu una dintre gazdele turneului final, dar și cu una dintre adversarele de anul trecut. România a fost repartizată în Grupa A, alături de Ungaria (una dintre cele două țări gazdă), Germania (vicecampioana europeană) și Țările de Jos. România se reîntâlnește așadar cu Germania, care ne-a stopat acum un an în semifinale.

Grupa A: Ungaria, Germania, România, Țările de Jos.

Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia.

Grupa C: Rusia, Franța, Islanda, Danemarca.

Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția.

Programul României, în faza grupelor:

24 martie 2021: România – Țările de Jos
27 martie 2021: Ungaria – România
30 martie 2021: Germania – România

Tragerea la sorti a grupelor Campionatului European de Tineret din 2021
Tragerea la sorti a grupelor Campionatului European de Tineret din 2021

Opt stadioane pentru turneul final EURO U21

16 echipe naționale se vor confrunta anul viitor la turneul final al Campionatului European U21, găzduit de Ungaria și Slovenia. România s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la turneul final, după 1-1 cu Danemarca, la Ploiești. Un rezultat suficient pentru ca „tricolorii mici” să obțină poziția calificabilă în clasamentul echipelor de pe locul secund în grupele preliminare.

Turneul final de anul viitor se va disputa în două perioade distincte. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 si 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele doua clasate, vor lupta pentru titlul european in fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Ungaria și Slovenia pun la bătaie câte patru arene pentru meciurile oficiale: MOL Arena Sosto (Szekesfehervar, 14.200 de locuri), Haladas Sportkomplexum (Szombathely, 8.900 de locuri), Bozsik Arena (Budapesta, 8.200 de locuri), Menfoi uti Stadion (Gyirmot-Gyor, 4.500 de locuri), Stadion Zdezele (Celje, 13.060 de locuri), Stozice Stadium (Ljubljana, 16.030 de locuri), Ljudski vrt (Maribor, 12.700 de locuri) și Bonifika Stadium (Koper, 4.040 de locuri).

La turneul final anterior, cel din 2019, România U21 a ajuns până în semifinale, fiind eliminată de Germania.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI