Guvernul ia în calcul relaxarea restricțiilor. România se află pe o linie descendentă a infectărilor

Mihnea Tălău 23.02.2022, 12:26
Guvernul ia în calcul relaxarea restricțiilor. România se află pe o linie descendentă a infectărilor

Premierul Nicolae Ciucă a venit, miercuri, la debutul ședinței de Guvern, cu o veste bună pentru români. El a explicat că în urma analizelor efectuate, s-a constatat că România a intrat pe o pantă descendentă a valului cinci, anunțând că are în vedere și o relaxare a restricțiilor.

La începutul lunii martie expiră prevederile stării de alertă

El a adăugat că în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila s-a concluzionat că valul cinci al pandemiei se află pe o „linie descendentă”, și există speranțe să avem o scădere în perioada următoare.

Mai mult, la începutul lunii martie expiră și prevederile stării de alertă.

„Am spus că după data de 15 aprilie vom analiza situația pandemică. Au avut loc aceste evaluări, este foarte clar că în momentul de față în ceea ce privește valul cinci am intrat pe linie descendentă și am discutat cu domnul ministru Rafila, iar în perioada imediat următoare, având în vedere că la începutul lunii martie expiră prevederile stării de alertă. Așa cum am înțeles de la domnul ministru există speranța că în perioada următoare să avem o scădere, ceea ce probabil ne va aduce în situația de a lua măsurile adecvate”, a spus premierul Ciucă.

 

Scade numărul infectărilor

În ultimele zile s-a constatat o scădere a numărului de infectări în țara noastră. Dacă marți se înregistra un număr de 14.775 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, înregistrate în ultimele 24 de ore, miercuri numărul acestora a scăzut la 11.477 de cazuri noi. O descreștere evidentă.

„Ieri am avut un număr de 14.000, peste 14.000 de infectări. Avem în continuare 1.000, peste 1.000 de oameni la ATI, dar, aşa cum am înţeles de la domnul ministru, există speranţa ca, în perioada următoare, această tendinţă să fie în continuare descrescătoare, ceea ce poate să genereze un alt set de măsuri pe care să îl avem în vedere la nivel guvernamental”, a conchis primul-ministru.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, miercuri, un număr de 11.477 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, înregistrate în ultimele 24 de ore.

Cel mai mare număr de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei în România a fost de  40.018 și s-a înregistrat pe data de 1 februarie 2022. De atunci s-a înregistrat, statistic, o scădere a numărului de cazuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...