Nou record Covid-19 în România. Bucureştiul are cea mai mare rată de incidență de la începutul pandemiei

Stan Filon 30.01.2022, 16:19
Nou record Covid-19 în România. Bucureştiul are cea mai mare rată de incidență de la începutul pandemiei

Chiar dacă autoritățile vorbesc despre sfârșitul pandemiei, iată că cifrele vin să le contrazică! Astfel, rata de incidență a Covid-19 a ajuns duminică în București la 18 cazuri la mia de locuitori, fiind cea mai ridicată de când a început pandemia de coronavirus, anunță Direcția de Sănătate Publică. Față de ziua de ieri, rata de incidență a crescut cu peste două procente, fiind înregistrate sâmbătă 16 cazuri la mia de locuitori.

Nou record Covid-19 în România, înregistrat la București

Rata de incidență a bătut duminică în București toate recordurile, de la inceputul pandemiei de coronavirus. Astfel, rata de incidență a ajuns duminică la 18,05 cazuri la mia de locuitori, deși știm c în weekend nu sunt făcut atât de multe teste ca în cursul săptămânii.

Cu toate acestea, și sâmbătă au fost înregistrat 16,07 cazuri la mia de locuitori. Valul cinci al pandemiei a înmulțit cazurile de coronavirus și în țara noatră, începând chiar de la începutul anului. Dacă pe 1 ianuarie gradul de infectare cu SARS-CoV-2 era 0,72 cazuri la mia de locuitori, în București, în 12 ianuarie a trecut de 3 (3,32), iar de atunci a crescut accelerat.

Nou record Covid-19 in Romania, inregistrat la Bucuresti
Nou record Covid-19 in Romania, inregistrat la Bucuresti

Rata de incidență a bătut toate recordurile

Ministrul Sănătății, Adrian Rafila, a declarat că se așteaptă ca numărul de cazuri de coronavirus să crească în aproximativ 10 zile, apoi numărul va scădea. Oficialul spune chiar că aceasta este ultimul val al pandemiei de coronavirus și a ținut să precizeze că deși numărul infectărilor este foarte mare, numărul românilor care ajung la spital este unul mic.

„Am avut miercuri cele mai multe cazuri, dar s-a stabilizat in jur de 30.000. Ne preocupa in primul rand procentul de pozitivare, dar facem si mai multe teste, am trecut de 100.000 pe zi. Deocamdata ne aflam in perioada de crestere, care va mai dura aproximativ 10 zile, dupa parerea mea. Cand va incepe sa scada si procentul de pozitivare, atunci vom fi mai linistiti. Acum noi mai avem cazuri grave pentru ca circula inca tulpina Delta, dar odata ce aceasta va iesi din circulatie, vom ramane cu Omicron, care este mai putin agresiva”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul a început deja discuțiile cu HoReCa, pentru reluarea activităților, iar oficialul se așteaptă ca începând cu luna mai să fi reluate mai multe activități, chiar și evenimentele private, cum sunt nunțile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...