S-a găsit soluția pentru criza gunoaielor din București. Nicușor Dan a făcut anunțul așteptat de români

Badea Violeta 14.07.2021, 20:43
S-a găsit soluția pentru criza gunoaielor din București. Nicușor Dan a făcut anunțul așteptat de români

S-a găsit soluția pentru criza gunoaielor din București. Primăria Capitalei împreună cu primăriile de Sector au ajuns la un acord pentru a gestiona problema deșeurilor la nivelul Capitalei. Nicușor Dan a făcut anunțul așteptat de români!

S-a găsit soluția pentru criza gunoaielor din București

Primăria Capitalei împreună cu primăriile de Sector au găsit o soluție pentru a rezolva criza gunoaielor. Autoritățile au de gând să înființeze Asociația de dezvoltare intercomunitară, prin care vor fi accesați bani europeni încă din luna august.

Această decizie a fost luată încă din cursul acestui an, dar a fost readusă în discuție la ședința pe care a avut-o miercuri, 14 iulie, Nicușor Dan cu primarii de sector și prefectul Capitalei. Anunțul a fost făcut chiar de către primarul general. Acesta a mai venit cu o completare și a spus că banii vor fi folosiți pentru a crea locuri special amenajate pentru depozitarea deșeurilor.

„Pentru a accesa bani europeni, trebuie sa facem un ADI, o asociație de dezvoltare intercomunitară. Am agreat lucrul acesta de mai mult timp, suntem in procedură. În luna august vom avea un ADI prin care și Primăria generală, și primăriile de sector vor putea să acceseze bani europeni pentru deșeuri.

Avem un singur operator care depozitează deșeuri, adică o singură groapa de gunoi în București la care primariile de sector merg fiecare dintre ele. Din cauza aceasta prețul este nesustenabil”, a precizat primarul general Nicușor Dan, la Realitatea PLUS.

Nicusor Dan a facut anuntul asteptat de romani
Nicusor Dan a facut anuntul asteptat de romani

Nicușor Dan a făcut anunțul așteptat de români

Încă din luna februarie a acestui an, Tanczos Barna, ministrul Mediului, anunța că va oferi tot sprijinul primăriile să construiască centre de depozitare pentru deșeurile care ocupă mai mult spațiu.

Este un nou început pentru capitală și mă bucur să văd că participă toate cele 6 sectoare și Primăria Municipiului București, că există o gândire comună, coeziune și un angajament pentru rezolvarea acestei probleme.

În ceea ce privește Ministerul Mediului, noi vom contribui la eficientizarea acestui sistem prin lansarea sistemului SGR la nivel național, cu siguranță acest sistem va contribui foarte mult la eficientizarea colectării selective.

Pe de altă parte, lucrăm la un program național prin care vom ajuta autoritățile publice locale în realizarea unor centre de depozitare pentru deșeurile voluminoase, deșeurile din construcții, mobilier, textil, acele deșeuri care nu au voie să ajungă în deșeul menajer”, declara Tanczos Barna în urmă cu ceva timp.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...