Ce spune Nicușor Dan despre acuzaţiile de înșelăciune, fals în declarații și spălare de bani. “Nişte aberaţii”

Nicu Stan 07.07.2021, 15:38
Ce spune Nicușor Dan despre acuzaţiile de înșelăciune, fals în declarații și spălare de bani. “Nişte aberaţii”

Ce spune Nicușor Dan despre acuzaţiile de înșelăciune, fals în declarați și spălare de bani. “Nişte aberaţii”, asta susține primarul Bucureștiului despre acuzațiile DNA.

Nicușor Dan, cercetat pentru infracțiuni grave de DNA. Dosarul său a ajuns la Parchetul General

Ce spune Nicușor Dan despre acuzaţiile de înșelăciune, fals în declarați și spălare de bani. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a avut o scurtă reacție după ce DNA a decis trimiterea dosarului său către Parchetul General.

Primarul Bucureștiului susține că toate acuzațiile sunt ”niște aberații”.

Nicusor Dan sustine ca acuzatiile aduse de DNA sunt niste aberatii
Nicusor Dan sustine ca acuzatiile aduse de DNA sunt niste aberatii

Ce susține Nicușor Dan

”Toate acestea sunt acuzații, sunt acuzații care sunt de competența DNA și DNA a zis că nu se susțin, sunt acuzații care sunt de competența altor Parchete și DNA-ul a spus că nu se pronunță, trimite la alte Parchete să se pronunțe. În esență, toate sunt niște aberații!

Cu EcoSud este o chestiune încă nerezolvată încă din mandatul trecut când consiliul general trecut trebuia să ia o decizie, să stabilească un preț care să se aplice acestui furnizor de servicii de salubritate.

O să încercăm să fundamentăm un nou preț care să fie echitabil și pentru operator și pentru noi, în așa fel încât să intrăm în legalitate. Lucrul ăsta trebuia făcut de un an și jumătate”, a declarat Nicușor Dan în exclusivitate pentru Antena 3.

Pentru ce este Nicușor Dan cercetat

Nicușor Dan va fi cercetat pentru înșelăciune, fals în declarații, spălare de bani, precum și pentru exercitarea fără drept a avocaturii. De asemenea, DNA a hotărât trimiterea dosarului către Parchetul General.

Astfel, dosarul lui Nicușor Dan a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Nicușor Dan, citat pentru explicații

Acum urmează că primarul general al Capitalei să fie citat pentru a aduce explicații cu privire la acuzațiile care îi sunt aduse.

Pentru infracțiunile de care a fost acuzat, înșelăciune, fals în declarații, spălare de bani și exercitarea fără drept a avocaturii, Nicușor Dan riscă ani buni de închisoare, în cazul în care va fi găsit vinovat.

Când ar fi comis Nicușor Dan acele fapte

Faptele de care este acuzat Nicușor Dan ar fi fost făcute pe vremea când acesta era deputat în Parlamentul României.

Nicușor Dan ar fi primit anumite sume de bani și le-ar fi trecut în declarația de avere cu titlul de donații, dar, în realitate, acestea nu ar fi fost donații.

Avocatul Gheorghe Piperea spune că Nicușor Dan trebuie să demisioneze

Avocatul Gheorghe Piperea s-a referit la dosarul penal pe numele lui Nicușor Dan și spune că acesta este bun să își dea demisia.

DNA a constatat oficial că, în dosarul privindu-l pe Nicușor Dan, există date și probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune, trimițând dosarul la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale.

În comentarii veți vedea 10 poze cu extrase din ordonanță.

Nicușor Dan, obligat să plece din Primărie

În acest moment, Primarul General este obligat să își dea demisia.

Dacă nu o face, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum.

PS Documentul este oficial, urmând a ajunge pe masa judecătorilor de la ÎCCJ, deci public și la dispoziția presei”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe pagina personală de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe