Zona pasajului Doamna Ghica va rămâne blocată toată vara. Promisiunea făcută de Nicușor Dan

Nicu Stan 17.06.2021, 10:09
Zona pasajului Doamna Ghica va rămâne blocată toată vara. Promisiunea făcută de Nicușor Dan

Zona pasajului Doamna Ghica va rămâne blocată toată vara. Promisiunea făcută de Nicușor Dan. Când spune edilul că vor fi reâncepute lucrările, vedeți în articolul de mai jos.

Zona pasajului Doamna Ghica, blocată toată vara. Când vor fi gata lucrările

Zona pasajului Doamna Ghica va rămâne blocată toată vara. Promisiunea făcută de Nicușor Dan este că lucrările vor fi reluate în iulie și că vor fi gata la începutul lunii septembrie.

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că a reușit să semneze actele necesare pentru asocierea cu Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, pentru a se putea continua lucrările la Pasajul Doamna Ghica, început de Gabriela Firea și rămas fără sursă de finanțare.

Lucrarile din zona pasajului Doamna Ghica vor fi reluate in iulie
Lucrarile din zona pasajului Doamna Ghica vor fi reluate in iulie

Anunțul primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu

”După o pleiadă de hățișuri birocratice complicate, azi am semnat alături de Nicușor Dan contractul de asociere cu Primăria Municipiului București privind Pasajul Doamna Ghica.

În paralel s-a lucrat la deblocarea contractelor de execuție și s-au stins datoriile. Intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Lucrările vor reîncepe în perioada următoare (început de iulie) și am primit promisiuni ferme că până în septembrie lucrările la sol vor fi finalizate. Acest lucru va decongestiona traficul din zonă și se vor putea continua lucrările fără a mai crea un disconfort oamenilor care trec prin zonă”, anunță primarul Radu Mihaiu.

Cât mai este de lucru la pasajul de la Doamna Ghica

Lucrările de la pasajul de la Doamna Ghica sunt la aproximativ 40% stadiu de execuție, structura de rezistență a pasajului și devierea rețelelor de utilități fiind aproape finalizate. Mai lipsește structura metalică, tablierul, întrucât contractul pentru furnizarea oțelului, încheiat pe data de 21 august 2020, a fost sistat din lipsa fondurilor. Termenul de finalizare avansat anterior de Primărie era de 5 mai 2021.

Lucrarea pasajului Doamna Ghica este executată de Trustul de Clădiri Metropolitane, una dintre companiile municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea, iar valoarea contractului de execuție este de aproximativ 110 milioane lei fără TVA. Până acum au fost făcute plăți de 21,844,358.77 lei fără TVA.

Mesajul Primăriei Capitalei

”În prezent, stadiul fizic al contractului este de aproximativ 40% din valoarea total contractată, împărțindu-se astfel: lucrările de relocare rețele și sistematizare sunt finalizate în proporție de 90%; lucrările de infrastructură drum sunt finalizate în proporție de 80% (10% din aceste lucrări se vor executa după montarea tablierului metalic, fiind vorba despre ultimul strat de asfalt, stratul de uzură care se va așterne unitar pe tot proiectul la sfârșitul lucrărilor);

infrastructura pasajului (2 pile și 2 culei) este realizată în proporție de 99%, rampa 1 în proporție de 100% și rampa 2 în proporție de 50%; suprastructura pasajului (tablierul, predalele și parapeții) – în proporție 0% (parte din material este în stoc la furnizor); semnalizări și semaforizare definitivă (după turnarea stratului de uzură) – în proporție de 0%”, informa Primăria la sfârșitul anului trecut.

Urmăriți Impact.ro și pe