Rețetă salată de cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval. Este cel mai bun și sănătos aperitiv

Ana Anitoiu 25.11.2020, 14:38
Rețetă salată de cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval. Este cel mai bun și sănătos aperitiv

O rețetă de salată de cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval este cea mai bună soluție pentru situațiile în care este nevoie de un aperitiv gustos, dar și sănătos. Acest preparat se face extrem de ușor și necesită doar câteva ingrediente ieftine, ce se găsesc cu ușurință în magazinele alimentare.

Rețetă salată de cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval. Ingrediente

• 1 kg cartofi roșii
• 350-400 g cașcaval afumat
• 2-3 mere acrișoare, opțional
• 1-2 bucăți de sfeclă roșie
• 450 g castraveți murați
• 150 g iaurt
• 150 g muștar
• 150 g maioneză
• două legături de ceapă verde, opțional
• sare, după gust

Rețetă salată de cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval. Cum se pregătesc principalele ingrediente

Înainte de orice altceva, se spală bine cartofii. Apoi, se fierb în coajă. După aceea, aceștia se scurg, se trec printr-un jet de apă rece, se curăță și se toacă în cubulețe ce trebuie să fie cât de cât egale.

Ulterior, sfecla roșie se curăță și se toacă în bucăți mai mari decât cele de cartofi. Bucățile de sfeclă se pun apoi la fiert, în puțină apă cu sare. Atunci când este bine pătrunsă, sfecla se scurge, se lasă la răcit și se toacă în cuburi de mărimea celor de cartofi.

Reteta salata de cartofi cu sfecla rosie si cascaval
Salata de cartofi cu sfecla rosie si cascaval

Rețetă salată de cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval. Cum se pun cașcavalul și castraveții

Vine rândul cașcavalului și castraveților. Și aceste două ingrediente se taie și ele în cuburi, pentru salată. Ceapa verde, dacă se găsește și se dorește în salata de cartofi cu sfeclă, se toacă rondele. Se pot toca în același mod și două-trei mere mici, acrișoare, pentru un plus de savoare.

Apoi, când toate ingredientele sunt gata tocate, se începe asamblarea salatei. Pentru acest pas se poate pregăti o formă cu inel, lângă ingrediente, astfel încât platoul cu salată să arate frumos, de parcă ar fi fost pregătit de un chef celebru.

Rețetă salată de cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval. Cum se asamblează ingredientele

Primul pas în asamblarea ingredientelor este amestecarea cartofilor cu cașcavalul, ceapa și castraveții scurși de lichid. Apoi, se adaugă maioneaza, muștarul și iaurtul și se omogenizează bine întregul amestec. Sfecla roșie nu se adaugă, deocamdată!

Ulterior, se împarte acest amestec în două părți. Însă, acestea nu trebuie să fie egale. Partea mai mare se asamblează la baza platoului. În cealaltă parte, mai mică, se adaugă și sfecla roșie. Se omogenizează compoziția și se adaugă peste cea aflată deja la baza platoului.

Rețetă salată de cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval. Cât timp trebuie să se țină la frigider, înainte de servire

Se strânge cercul peste salata asamblată și se dă întregul platou la rece, pentru cel puțin două ore, înainte de servire. Astfel, va fi timp pentru ca straturile să se așeze bine și pentru ca aromele tuturor ingredientelor folosite să se amestece într-un mod savuros.

În final, se decorează salata aperitiv din cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval, cu verdeață, ceapă verde, semințe de rodie sau alte ingrediente, în funcție de preferințele și imaginația fiecăruia. Pentru ai multă distracție, la această etapă finală pot participa și copiii sau alți membri ai familiei, care urmează să servească salata aperitiv delicioasă și sănătoasă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...