Rețeta de musaca de cartofi gratinată. Adaugă-i ingredientul secret pentru a avea gustul asemenea celei preperate de bunica

Mihai Roșoiu 22.11.2020, 19:53
Rețeta de musaca de cartofi gratinată. Adaugă-i ingredientul secret pentru a avea gustul asemenea celei preperate de bunica

Musacaua este un preparat adorat de români. Mulți caută variante cât mai originale și gustoase pentru a prepara felul de mâncare gătit pentru prima dată în Turcia. Rețeta de musaca de cartofi gratinată devine perfectă dacă îi adăugam ingredientul secret pentru a avea gustul asemenea celei preparate de bunica.

Rețeta de musaca de cartofi gratinată. Adaugă-i ingredientul secret

Pentru un preparat delicios, trebuie să vă asigurați că aveți cele mai bune ingrediente. În momentul în care veți adăuga și produsul secret, gustul va fi unul inegalabil. Pentru rețeta de musaca de cartofi gratinată aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg cartofi
  • 1 kg carne de porc, tocată
  • 4-5 cepe
  • 500 gr suc de roşii
  • 400 gr smântână
  • 3-4 ouă
  • mărar şi pătrunjel
  • ulei
  • sare şi piper
  • 4-5 roşii

Așa cum se poate observa, aveți nevoie de produsele clasice pentru un asemenea preparat adorat de către toți românii. Este una dintre cele mai frecvente și îndrăgite preparate cu cartofi și carne, iar rețetele pot fi reinterpretate după gustul și inspirația fiecărei gospodine. Totuși, modul în care gătiți acest produs culinar este esențial pentru un rezultat perfect, așa cum își doresc toate gospodinele.

Mod de preparare pentru rețeta de musaca de cartofi gratinată

Un pas foarte important în prepararea rețetei este modul în care se fierb cartofii. Niciodată nu va trebui să îi decojiți înainte de a-i pune la fiert. Așadar, cartofii se fierb în coajă, aproximativ 20-30 de minute, după care se lasă la răcit. După ce s-au răcit, cartofii pot fi curățați de coajă. Se taie felii de grosime medie și puteți trece la următoarea etapă a rețetei.

Reteta bunicii de musaca de cartofi gratinati
Reteta bunicii de musaca de cartofi gratinati

Ceapa se toacă mărunt și se călește în 2-3 linguri de ulei. Adăugați și un praf de sare, pentru a evita arderea cepei. După ce a devenit transparentă, peste ceapă se poate adăuga carnea tocată. Se amestecă bine, se adaugă sucul de roșii și se lasă pe foc mediu aproximativ 30 de minute sau până ce carnea s-a gătit. Se potrivește de sare și piper, după gust, se oprește focul și putem trece la asamblarea preparatului.

Pentru asamblarea rețetei de musaca de cartofi gratinată  avem nevoie de o tavă mare, pe care o ungem cu ulei sau unt. Așezăm un strat de cartofi, urmat de un strat din amestecul de carne, peste care am adăugat anterior puțin mărar și pătrunjel. Repetăm procedura până ce am introdus toate ingredientele în tavă. Deasupra, turmăm smântâna amestecată cu ouăle bine bătute și presărăm puțin amestec de mărar și pătrunjel. Putem adăuga și câteva felii de roșii.

Rețeta de musaca de cartofi gratinată se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. Se scoate din cuptor și se servește caldă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe