Cea mai simplă rețetă de cașcaval de casă. Se prepară în doar trei ore

Mihai Roșoiu 16.10.2020, 16:15
Cea mai simplă rețetă de cașcaval de casă. Se prepară în doar trei ore

O rețetă de cașcaval de casă face furori. Produsul este delicios și se prepară în trei ore. Așa că fiți atenți la detalii și respectați pașii pentru a obține o adevărată delicatesă. Cașcavalul de casă este o variantă infinit mai bună celor comercializate în hypermarketuri.

Să ne suflecăm mânecile și să purcedem:

Rețetă simplă de cașcaval de casă

Cei mai mulți dintre noi preferăm produsele gata făcute din rafturile magazinelor. Alții fac un efort suplimentar și merg în cea mai apropiată piață pentru a cumpăra cașcavalul direct de la producător. Sfatul nostru însă este altul. Să încercați o rețetă simplă și să vă preparați singuri o minunăție de cașcaval.

Așadar, primul pas pe care trebuie să-l faceți este acela de a cumpăra ingredientele. Nimic mai simplu. Iată lista de cumpărături:

-1 litru de lapte

-1 lingură de sare

-200-300 g de smântână

-3 ouă

Așa cum se poate observa, ingredientele sunt puține și nici foarte scumpe nu putem spune că sunt. Cu cele patru produse ne apucăm de treabă. Este clar pentru toată lumea că secretul stă în modul de preparare. Până acolo trebuie să vă spunem că nu ar fi rău ca cele patru ingrediente să fie de calitate. Astfel cașcavalul va fi delicios.

Cea mai simplă rețetă de cașcaval de casă
Cea mai simplă rețetă de cașcaval de casă

10 pași pentru un cașcaval de casă perfect

Odată cumpărate ingredientele, începem drumul către cea mai simplă rețetă de cașcaval de casă. Trebuie să străbatem zece pași simpli, dar făcuți cu atenție.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]
Cea mai simplă rețetă de cașcaval de casă
Cea mai simplă rețetă de cașcaval de casă
  1. Litrul de lapte împreună cu sarea trebuie puse la fiert împreună și urmărite cu atenție pentru a nu da în foc;
  2. Cât timp cele două ingrediente de bază sunt pe foc, amestecați smântâna cu ouăle. acestea trebuie bătute cu un tel până se omogenizează;
  3. Când laptele începe să dea primele semne de fierbere, adăugați compoziția obținută din smântână și ouă. Lăsați totul să fiarbă vreme de 5 minute. Nu uitați să amestecați în tot acest timp pentru a se omogeniza;
  4. La un moment dat, bulgărași de brânză se vor separa de restul compoziției. Când acest lucru se petrece  lăsați zerul în oală, adunați masa formată și puneți-o într-un tifon;
  5. Lăsați tot zeru să se curgă. Este foarte important să fie eliminată toată partea lichidă;
  6. Dacă preferați o culoare galbenă pregnantă, puteți adăuga fără probleme puțin turmenic. Aspectul cașcavalului va fi mult mai „comercial”;
  7. Tot pentru un „impresia artistică” nu ar fi rău să adăugați ierburi aromatice. Cele mai întâlnite sunt mărarul și pătrunjelul;
  8. Lăsați cașcavalul de casă să se odihnească în tifon. Sfatul nostru este să-l țineți vreme de 3-4 ore, cel puțin.
  9. Cu răbdare, desprindeți cașcavalul din tifon și feliați-l! Rezultatul va fi unul remarcabil;
  10. În cele din urmă este de preferat să-l serviți cu moderație. Cantitățile mari de produse lactate pot produce disconfort!

Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe