Rețetă salată de vinete cu maioneză. Gustarea tradițională, perfectă pe caniculă

Rețetă salată de vinete cu maioneză

Salata de vinete cu maioneză este o rețetă tradițională, de care sigur orice român a auzit. Imposibil șă nu fi gustat nici măcar o dată din delicioasele vinete cu maioneză, cu sau fără ceapă.

Rețetă salată de vinete cu maioneză

Este un aperitiv care se regăsește în casa fiecărui român, fiind perfect în timpul verii, când temperaturile sunt caniculare. Sunt mai multe tipuri de salată de vinete, însă cel mai comun și preferat este cel cu maioneză.

În acest sens, pentru a vă bucura de acest deliciu, vă prezentăm o rețetă tradițională, extrem de gustoasă și ușoară, pentru a avea mereu pe masă cel mai bun aperitiv românesc.

Ingrediente salată de vinete cu maioneză:

  • 1,5 kg vinete proaspete
  • 3 gălbenușuri proaspete
  • sare
  • 150-200ml ulei de floarea soarelui
  • zeamă de lămâie după gust
  • 1 ceapă mică tocată fin
Rețetă salată de vinete cu maioneză

Rețetă salată de vinete cu maioneză

Mod de preparare pentru salata de vinete cu maioneză

Se începe prin coacerea vinetelor, sau dacă aveți puse la borcan sau congelator, este ok și așa. Vinetele coapte și decojite se pun într-o strecurătoare de plastic și selasă la scurs aproximativ 2-3 ore, fiindcă o să iasă multă zeamă din ele.

După ce s-au scurs bine se scot din strecurătoare, se așează pe un tocător și se mărunțiesc cu un cuțit cu lamă lungă de inox. Între timp se pregătește ceapa tocată mărunt și lămâia.

Se mută vinetele tocate într-un bol destul de mare și se pun cele 3 gălbenușuri proaspete. Se storc 2 lingurițe de zeamă de lămâie și se adaugă 2 vârfuri de sare direct peste gălbenușuri. Lămâia și sarea adăugate la început ajută pentru a deschide culoarea salatei de vinete.

Se amestecă cu mixerul clasic și se adaugă treptat ulei de floarea soarelui, în porții mici. Astfel maioneza se formează în același timp cu salata de vinete. Când e gata, se pune ceapa mărunțită direct peste vinetele din castron și se amestecă. Poftă bună!

Sursa: savoriurbane.com

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI