Rețetă fructe murate în oțet. Au un gust deosebit și sunt ideale pentru sezonul rece

Andreea Bisinicu / 26.10.2020, 10:09
Rețetă fructe murate în oțet. Au un gust deosebit și sunt ideale pentru sezonul rece

Rețetă fructe murate în oțet. Au un gust deosebit și sunt ideale pentru sezonul rece. Gospodinele și-au dezvăluit secretele. Cum se pun fructele la murat. Ingredientul care face diferența.

Rețetă fructe murate în oțet. Ingrediente

Dacă e toamnă, atunci e sezonul murăturilor. Știai că se pun și fructe, nu doar legume la murat? Pe lângă rețetele clasice de gogoșari, castraveți, pepeni și varză murate, am găsit o rețetă de pus fructe la murat, în oțet. Sunt gustoase și vor da un plus de savoare oricărei farfurii.

Pentru această rețetă de fructe murate în oțet ai nevoie de:

  • 1 kg gutui
  • 1 kg prune
  • 1 kg mere
  • 1 kg pere tari
  • 1 kg nectarine
  • 1 kg struguri de masa albi
  • 1 kg struguri de masa negri
  • 3 radacini hrean
  • 1 legatura busuioc
  • menta
  • boabe de mustar
  • OTETUL
  • 1 l otet de vin
  • 5 l apa
  • 1 lingura sare la litru de compozitie
  • 6 linguri zahar la litru de compozitie
  • 1/2 lingurita de boabe de mustar la litru de compozitie
  • busuioc
  • menta
Ce fructe se pot pune la murat, in otet
Ce fructe se pot pune la murat, in otet

Rețetă fructe murate în oțet. Mod de preparare

În primul rând, trebuie să iei borcanele în care vei pune fructele la murat. După ce le speli, nu uita că este foarte important să le sterilizezi. Apoi, spală fructele și șterge-le de apă.

Prunele se lasă întregi și se aleg cele mai mici si mai tari. Scoate boabele de struguri de pe ciorchini. În continuare, urmează partea cea mai migăloasă: gutuile, merele, perele, nectarinele se curăță de semințe și se taie bucăți potrivite. Atenție, nu le curăța de coajă, lasă-le așa cum sunt.

Mai departe, trebuie să cureți hreanul și să îl tai în câteva fâșii de 4-5 cm lungime. Pune la fund borcanelor câte un vârf de linguriță de boabe de muștar, 3-4 fâșii de hrean și un vârf de busuioc.

Apoi, începi să pui fructele în borcane. Deasupra, în fiecare borcan, se pune busuioc, un vârf de linguriță de mentă uscată și 2-3 fâșii de hrean.

Intr-o oală, pune la fiert oțetul, apa, sarea, zahărul, boabele de muștar, 3-4 fire de busuioc și o jumătate de linguriță de mentă uscată. Ăsta e un truc foarte important: borcanele se pun pe cuțite și se înfășoară în prosop ud. Când compoziția a dat în clocot vreo două minute se ia de pe foc și se lasă trei sau patru minute.

Cu un polonic se ia din compoziția fierbinte și se toarnă în borcane, până se umplu. După ce le-ai umplut de zeamă, rotește-le, ca să iasa aerul. Completează borcanele cu compoziție, pune capacele și lasă-le să se răcească până devin călduțe.

Spre final, învelește borcanele în ziare, pune-le într-o cratiță înaltă cu ziar pe fund. În continuare, pune apă până în buza borcanelor și pune-le, din nou, pe foc. Când simți capacele fierbinți la mană, atunci mai lași compoziția să fiarbă încă 20 de minute.

După ce au fiert timp de 20 de minute, se scot de pe foc și se pun în pătură, la racit. După ce au răcit, le poți duce în cămara, balcon sau pivniță. Fructele murate în oțet sunt foarte gustoase și se pot păstra până la doi ani, daca sunt sigilate corespunzător.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI