Rețetă de clătite speciale. Ingredientul care le face foarte pufoase, gustul te cucerește din prima

Beatrice Dumitru 17.05.2023, 14:26
Rețetă de clătite speciale. Ingredientul care le face foarte pufoase, gustul te cucerește din prima

Inventate în Franța, clătitele au devenit un desert extrem de îndrăgit peste tot în lume. Astăzi se găsesc ușor în orice supermarket, dar este mult mai bine să le faci acasă și poți alege rețeta specială. Trebuie doar să pui în aluat un ingredient ca să le faci pufoase și nu mai trebuie să pui peste ele dulceață sau ciocolată. Rețeta este virală pe platforma de socializare TikTok.

Rețeta „altfel” pentru clătite

Deserturile preparate în casa sunt printre cele mai delicioase, iar între acestea, clatitele ocupă un loc special pentru că sunt ușor de preparat. Acestea pot fi făcute cu dulceață, marmeladă sau ciocolata, dar pot fi și sărate, cu brânză, de exemplu.

Prima rețetă de clătite a apărut într-o carte de bucate engleze în secolul al XV-lea dar de atunci a fost îmbunătățită, iar în prezent există 400 de varietăți de clătite. O rețetă specială de clătite este acum virală pe TikTok și este simplu de făcut, dar nu trebuie să uiți să pui un ingredient care le face pufoase și delicioase.

Rețetă de clătite speciale. Ingredientul care le face foarte pufoase, gustul te cucerește din prima
Clătitele au apărut în Franța.

Ce ingedient face clătitele foarte pufoase

Secretul pentru ca aceste clătite să fie pufoase și să nu mai fie nevoie să pui pe clătite ciocolată sau dulceață este să folosești în compoziție cremă de ciocolată.

Ingredientele pentru rețeta specială de clătite

  • cremă de ciocolată;
  • lapte;
  • ouă;
  • făină;
  • un praf de sare;
  • ulei sau unt;
  • esențe sau zahăr vanilinat.

Mod de preparare

Pentru a prepara rețeta „altfel” de clătite trebuie să pui într-un bol crema de ciocolată, care trebuie să fie la temperatura camerei pentru a fi ușor de încorporat, și laptele. Se amestecă foarte bine aceste două ingrediente, apoi se pun ouăle, un praf de sare și se amestecă totul foarte bine cu ajutorul unui tel sau mixer. După aceea, se adaugă făina și se amestecă foarte bine, iar la final se pune, opțional, esența sau zahărul vanilat.

Într-o tigaie se pune ulei sau unt și se lasă la încins. Se prăjesc clătitele pe ambele părți, după care se pun într-o farfurie și sunt gata de servit.

Șiați că?

  • Cea mai scumpă clătită din lume se vinde în Dubai şi este presărată cu aur comestibil? Prețul ei este de 25.000 de euro.
  • Cea mai mare clătită din lume, aflată în Cartea Recordurilor, a fost realizată în 1994, în oraşul Rochdale din Anglia: avea diametrul de 15 metri, trei tone şi în jur de două milioane de calorii.
  • Recordul pentru clătita aruncată cel mai sus este de 9,47 metri, stabilit la New York în anul 2010.
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...