Cum se prepară checul pufos cu cacao
Mixează albușurile cu sarea într-un bol cu ajutorului telului sau mixerului până când acestea devin spumă. Treptat, adaugă zahărul vanilat, apoi cel tos și amestecă-le până când obții o compoziție mai tare. Separat, într-un alt castron, amestecă gălbenușurile cu uleiul, până când se formează o compoziție omogenă. Adaugă gălbenușurile în compoziția de albuș. Peste făină adaugă praful de copt și încorporeaz-o ușor, cu mișcări largi, în compoziția de albușuri și gălbenușuri.
Împarte amestecul în două părți egale. Într-un recipient separat, diluează cacaua cu apă și amestec-o până când devine o cremă omogenă. Pune-o peste aluatul dintr-un bol. În tăvi, pune hârtie de copt și adaugă alternativ câte o lingură din fiecare bol de aluat. Pune tăvile la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute. În funcție de preferințe, se poate orna cu glazură de ciocolată.
Sfaturi pentru un chec pufos, delicios și cu aspect plăcut
Orice preparat, fie el desert sau fel principal, trebuie să conțină în primul rând ingrediente de calitate. P
entru a face un chec pufos, gospodinele trebuie să fie atente și la următoarele aspecte:
– utilizează maia sau bicarbonat de sodiu
– pentru o compoziție fină, folosește zahăr pudra în loc de zahăr tos
– înainte de utilizare ai grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei
– pentru a obține un chec pufos este foarte important ca albușurile să fie separate complet de gălbenușuri și mixate intens, până când obții o spumă tare
– alege un unt cu 82% grăsime
– cele mai bune tăvi pentru chec sunt cele metalice
– cea mai bună temperatură pentru coacerea checului variază între 130 și 160 de grade
– înainte de a fi servit, checul trebuie lăsat să se răcească