Rețetă de chec pufos. Care este de fapt secretul ca să-ți iasă perfect

Ana Ionescu 13.05.2021, 14:07
Rețetă de chec pufos. Care este de fapt secretul ca să-ți iasă perfect
Checul este unul dintre cele mai populare deserturi. Se prepară ușor și rapid, este delicios și foarte versatil. Această prăjitură se poate servi atât la micul dejun, ca aperitiv, cât şi la prânz sau cină. Dacă ești în căutarea unei rețete de chec pufos, îți prezentăm o variantă delicioasă a acestui dulce atât de iubit.

Rețetă de chec pufos. Secretul care te ajută să iasă perfect

Checul este o prăjitură iubită de gospodine, în special pentru versatilitatea sa. Se poate prepara cu cacao, varianta clasică, cu ciocolată, fructe uscate sau cu nuci. Orice variantă ai alege, checul este un desert super ușor de preparat, de care familia sau invitații tăi vor fi încântați. Îți prezentăm mai jos o rețetă de chec pufos cu cacao, super rapidă și foarte gustoasă:

Ingrediente:

4 linguri cacao;
400 g făină;
8 linguri ulei;
2 lingurițe de praf de copt;
10 ouă (separăm albuşul de gălbenuș);
4 pliculețe de zahăr vanilat;
1 praf sare;
400 g zahăr
Reteta de chec pufos. Care este de fapt secretul ca sa-ti iasa perfect2
Reteta de chec pufos. Care este de fapt secretul ca sa-ti iasa perfect

Cum se prepară checul pufos cu cacao

Mixează albușurile cu sarea într-un bol cu ajutorului telului sau mixerului până când acestea devin spumă. Treptat, adaugă zahărul vanilat, apoi cel tos și amestecă-le până când obții o compoziție mai tare. Separat, într-un alt castron, amestecă gălbenușurile cu uleiul, până când se formează o compoziție omogenă. Adaugă gălbenușurile în compoziția de albuș. Peste făină adaugă praful de copt și încorporeaz-o ușor, cu mișcări largi, în compoziția de albușuri și gălbenușuri.
Împarte amestecul în două părți egale. Într-un recipient separat, diluează cacaua cu apă și amestec-o până când devine o cremă omogenă. Pune-o peste aluatul dintr-un bol. În tăvi, pune hârtie de copt și adaugă alternativ câte o lingură din fiecare bol de aluat. Pune tăvile la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute. În funcție de preferințe, se poate orna cu glazură de ciocolată.

Sfaturi pentru un chec pufos, delicios și cu aspect plăcut

Orice preparat, fie el desert sau fel principal, trebuie să conțină în primul rând ingrediente de calitate. Pentru a face un chec pufos, gospodinele trebuie să fie atente și la următoarele aspecte:
– utilizează maia sau bicarbonat de sodiu
– pentru o compoziție fină, folosește zahăr pudra în loc de zahăr tos
– înainte de utilizare ai grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei
– pentru a obține un chec pufos este foarte important ca albușurile să fie separate complet de gălbenușuri și mixate intens, până când obții o spumă tare
– alege un unt cu 82% grăsime
– cele mai bune tăvi pentru chec sunt cele metalice
– cea mai bună temperatură pentru coacerea checului variază între 130 și 160 de grade
– înainte de a fi servit, checul trebuie lăsat să se răcească
Urmăriți Impact.ro și pe