Rețetă de post de chec cu cacao. Un desert extrem de delicios și ușor de preparat acasă

Redacția IMPACT 07.04.2020, 16:25
Rețetă de post de chec cu cacao. Un desert extrem de delicios și ușor de preparat acasă

Perioada de față este marcată și de postul Sărbătorilor Pascale. De aceea, posibilitatea de preparare a dulciurilor în acasă poate fi de multe limitată. Vă recomandăm o rețetă de post de chec cu cacao, ce nu necesită foarte mult timp. De asemenea, este un preparat delicios, ce va fi cu siguranță și pe placul celor mici.

Rețetă de post de chec cu cacao. Un desert extrem de delicios și ușor de preparat acasă

Deserturile pot deveni o reală provocare, în această perioadă, pentru că ne aflăm în postul Paștelui. Cei care își doresc să evite principalele ingrediente de origine animală, dar au poftă de dulce, pot pregăti acest chec minunat. Vă propunem o rețetă de post de chec cu cacao, cu un timp minimum de preparare, de doar 15 minute.

Rețetă de post de chec cu cacao. Un desert extrem de delicios și ușor de preparat acasă

Igrediente necesare pentru chec de post cu cacao:

  • 100 grame zahăr
  • 150 grame dulceață
  • 200 grame făină
  • 250 ml lapte vegetal
  • 50 grame ciocolată neagră
  • o linguriță de oțet
  • 50 ml ulei
  • 30 grame cacao
  • un vârf de linguriță de sare
  • o linguriți de esență de portocale
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare:

Pentru a obține un chec delicios cu cacao, toate ingredientele se amestecă într-un bol de dimensiuni mai mari. Poate fi realizat și în varianta raw-vegană. Ingredientele uscate se amestecă mai întâi între ele, după care se adaugă și cele lichite. Totul se amestecă foarte bine, cu o spatulă, până la omogenizare. Este important să nu uitați să adaugați cantitatea de oțet indicată, pentru că va reacționa cu bicarbonatul de sodiu. Acest amestec va avea rolul de-a înlocui praful de copt. Compoziția poate fi adaptată și în funcție de gusturi.

De aceea, se mai pot adăuga bucățele de nucă, alune, stafide, fie ciocolată mărunțită sau fulgi de cocos. Compoziția se toarnă mai apoi într-o tavă de chef, fie într-un recipient pentru cozonac și se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Se lasă la copt timp de aproximativ o oră. Se poate verifica cu ajutorul unei scobitori, pentru a vedea când este gata. Dacă lemnul va rămâne curat, înseamnă că deliciosul chec cu cacao de post s-a copt.

Urmăriți Impact.ro și pe