Reguli noi în Turcia. Cei care refuză să se vaccineze ar putea fi testați de două ori pe zi

Ioana Bucur 05.08.2021, 18:54
Reguli noi în Turcia. Cei care refuză să se vaccineze ar putea fi testați de două ori pe zi

Creșterea îngrijorătoare a numărului de infectări cu Covid-19 duce la noi măsuri de protecție în Turcia. Autoritățile au anunțat că persoanele care refuză să se vaccineze ar putea fi testate de două ori pe zi.

Noi reguli în Turcia

Noul val de infectări a ajuns să fie cunoscut ca „pandemia nevaccinaților”. Autoritățile din Turcia caută cele mai bune soluții pentru a separara populația vaccinată de cea neimunizată. Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat că se discută, printre alte măsuri, și posibilitatea testării PCR a persoanelor nevaccinate la intrarea în anumite locații sau evenimente, precum sălile de concerte, de cinema, în mijloacele de transport în comun sau în avioane.

„Unele state au introdus deja această practică și o putem face și noi pentru a proteja cetățenii noștri. Poate fi aplicată în locuri unde oamenii stau unul lângă altul. Testele vor fi gratuite. Cei care se opun vaccinării ar putea fi solicitați să se testeze de două ori pe zi. Scopul nostru aici este de a-i proteja pe cei care sunt vaccinați și vor să-și vadă de viețile lor”, a declarat, joi, Fahrettin Koca, pentru ziarul Hürriyet.

Ministrul a subliniat că măsurile nu sunt o metodă de a-i pedepsi sau sancționa pe cei care au ales să nu se vaccineze, ci de a-i încuraja să o facă.

„Cred că este calea corectă pentru a elimina ezitarea publică față de vaccinuri și cred că asta va avea succes într-un final. Vorbim despre o societate care a acceptat vaccinarea împotriva altor boli precum variola la o rată de 98%.

Oamenii sunt reticenți doar la vaccinurile contra coronavirus. Putem depăși această ezitare prin informarea adecvată a publicului. Nu ar trebui să existe măsuri obligatorii”, a spus acesta.

Reguli noi în Turcia. Cei care refuză să se vaccineze ar putea fi testați de două ori pe zi
Testare Covid-19

Bilanțul zilnic al infectărilor, cel mai mare din ultimele luni

De la debutul campaniei de vaccinare în Turcia, din luna ianuarie a acestui an, au fost administrate peste 74 de milioane de doze. Aproape 28 de milioane de cetățeni au primit ambele doze. Guvernul de la Ankara își dorește să se ajungă la o rată de imunizare de 70%, pentru a reduce impactul pandemiei.

În această săptămână, autoritățile sanitare din Turcia au anunțat cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 din ultimele luni. Sute de persoane au fost depistate cu tulpina Delta, foarte contagioasă, arată cele mai recente date publicate de Ministerul Sănătății.

Numărul prea mic de doze de vaccin a fost o piedică majoră a programului de vaccinare, însă autoritățile spun că dificultatea, ce survine din cauza problemelor de producție de la BioNTech, unul dintre cele două seruri folosite de turci, a fost rezolvată. Până săptămâna viitoare, Turcia plănuiește să primească aproape 13 milioane de doze Pfizer-BioNTech.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...