Românii îşi pot lua adio de la vacanţele din Turcia. Cel puţin 4 oameni au murit în groaznicele incendii de vegetație

Ana Anitoiu, Mihai Cheleș 31.07.2021, 11:52
Românii îşi pot lua adio de la vacanţele din Turcia. Cel puţin 4 oameni au murit în groaznicele incendii de vegetație

Românii îşi pot lua adio de la vacanţele din Turcia, unde vara acestui an s-a dovedit a fi una de coșmar. Concediile a mii de turiști au fost compromise din cauza incendiilor de vegetație în care cel puțin patru oameni au murit. Alte 350 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum.

Oficialii turci, acuzații grave

În urma izbucnirii incendiilor de vegetație, oficialii turci au susținut că cele mai multe dintre focare au fost provocate intenționat. Autoritățile au anunțat că responsabilii vor fi trași la răspundere. În ultimele trei zile, au avut loc 85 de incendii în 26 de provincii ale Turciei, iar 11 dintre încă n-au fost stinse.

Vacanțele a mii de turiști Turcia au fost distruse. De exemplu, mai multe hoteluri din Marmaris au fost evacuate. Și la Bodrum, Mugla, Side și Manavgat, lângă Antalya, flăcările par să fi scăpat complet de sub control. Pădurile de pini din spatele hotelurilor fac ca intervenția să fie dificișă, deoarece câteva scântei sunt suficiente pentru apariția unor noi focare.

Romanii isi pot lua adio de la vacantele din Turcia. Cel putin 4 oameni au murit in groaznicele incendii de vegetatie
Incendii de vegetatie in Turcia

Patru persoane au murit din cauza incendiilor

Trei dintre victimele incidendiilor de vegetație din Turcia au murit în Manavgat, la o distanţă de 75 de kilometri est de Antalya. Pompierii s-au luptat cu flăcările atât de la sol, cât și din elicoptere, dar acești oameni nu au putut fi salvați.

Cea de-a patra victimă a fost găsită decedată joi în zona Marmaris din Mugla, la 290 de kilometri de Manavgat. În total, în Manavgat autoritățile au evacuat 27 de cartiere. În imagini difuzate de televiziuni se vede cum oamenii fugeau din calea flăcărilor ce le amenințau locuințele.

Imagini de groază în Turcia. Oamenii au plâns după animale

În Mugla, în regiunea Bodrum de la Marea Egee, flăcările au înaintat pe tot parcursul nopții de pe versanți spre mal, unde sunt și zonele locuite. În unele locuri, focul s-a oprit chiar lângă hoteluri și piscine, fără să le atingă.

Însă, în alte locuri, flăcările au ars tot, de la case până la hambare. Multe animale domestice au murit sufocate sau chiar arse de vii, deoarece n-au fost evacuate în timp util. În imagini suprinse acolo se vede cum oamenii au plâns strigându-și animalele rătăcite.

”Am sperat să reuşim să stăpânim unele dintre incendii începând din această dimineaţă, dar deşi putem spune cu prudenţă că (situaţia) se îmbunătăţeşte, încă nu putem afirma că se află sub control”, a transmis ministrul agriculturii şi silviculturii din Turcia, Bekir Pakdemirli.

Autoritățile din Turcia au transmis că s-a intervenit cu trei avioane, 38 de elicoptere, nouă drone și 680 de vehicule pentru stingerea incendiilor de vegetație. Au fost mobilizați 4.000 de membri salvatori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...