Prăjitura Kiev. Iese delicioasă, iată cea mai bună rețetă

Badea Violeta 02.03.2022, 10:23
Prăjitura Kiev. Iese delicioasă, iată cea mai bună rețetă

Pentru persoanele care adoră dulciurile cu nucă și nu numai, această prăjitură este un adevărat deliciu și cu siguranță îi va încânta atât pe cei din familia ta, cât și pe musafiri. Pe lângă gustul delicios și aromat, acestă prăjitură incredibilă este răcoritoare și foarte ușor de preparat. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi cu atenție pașii de mai jos. Rezultatul te va surprinde într-un mod plăcut!

Prăjitura Kiev, rețeta pe care trebuie să o încerci neapărat

Pe lângă faptul că arată excelent, Prăjitura Kiev, originară din Ucraina, este incredibil de bună la gust. De asemenea, aceasta se prepară extrem de ușor. Cu siguranță nu vei fi dezamăgit de această minunăție, iar toți cei care o vor gusta vor rămâne impresionați de savoarea ei.

Prajitura Kiev, perfecta pentru iubitorii de dulce
Prajitura Kiev, perfecta pentru iubitorii de dulce

Ingrediente

Pentru foi:

  • 300 de g de făină
  • 180 de g de unt
  • nouă g de praf de copt
  • trei gălbenușuri de ou
  • 100 de g de zahăr pudră

Pentru cremă:

  • 30 de g de amidon alimentar
  • 300 de ml de lapte
  • un gălbenuș de ou
  • 100 de g de zahăr pudră
  • o linguriță de esență de vanilie
  • 120 de g de unt

Altele:

  • 150 de g de miez de nucă tocat grosier
  • patru albușuri de ou
  • 80 de g de zahăr

Mod de preparare

  • Cum se prepară crema

Mai întâi ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, luăm un bol în care adăugăm amidonul, zahărul pudră și gălbenușul, apoi amestecăm totul foarte bine cu 100 de ml de lapte. Punem compoziția obținută pe aragaz, la foc mediu.

Acum, încorporăm și laptele rămas, apoi amestecăm totul până se omogenizează. După ce compoziția dă în clocot, vom continua să fierbem aproximativ trei minute sau până observăm că se îngroașă.

Dăm crăticioara de pe aragaz adăugăm vanilia și amestecăm. În final, acoperim crema cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească până va ajunge la temperatura camerei.

  • Cum se prepară foile

Acum vom trece la prepararea foilor. Așadar, vom pune făina cu zahărul pudră, praful de copt, gălbenușurile și untul într-un vas. Frământăm totul foarte bine până obținem un aluat omogen și moale. Formăm o bilă pe care o introducem în frigider circa un sfert de oră.

Între timp, vom toca grosier nuca. Separat, vom adăuga într-un bol albușurile de ou și zahărul. Batem compozitia cu telul timp de două minute, până când zahărul s-a topit. După ce observăm că acesta s-a topit continuăm să mixăm albușurile cu mixerul de mână timp de 10 minute.

Mai departe, scoatem aluatul de la rece și îl împărțim în trei părți egale. Două dintre acestea le introducem, din nou, la frigider. Acum, vom presăra puțină făina pe o bucată de hârtie de copt. Întindem bine aluatul, uniformizăm marginile și transferăm foaia pe dosul unei tăvi.

Deasupra acesteia întindem un sfert din spuma de albușuri peste care presărăm un sfert nuca tocată. Introducem tava la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 175 de grade Celsius, timp de 15 minute. La fel procedăm și cu celelalte două foi rămase.

  • Asamblare

Deasupra cremei, vom adăuga untul moale și vom mixa până se omogenizează. Peste prima foaie așezăm jumătate de cremă. Continuăm așa până la ultima foaie. Acum, vom da prăjitura la frigider pentru circa cinci ore, după care o putem tăia și servi. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...