Prăjitură ecler fără coacere. E un desert iubit de toată lumea şi foarte uşor de făcut

Iancu Andreea 09.02.2022, 09:31
Prăjitură ecler fără coacere. E un desert iubit de toată lumea şi foarte uşor de făcut

Deserturile reprezintă un moment de răsfăț pentru fiecare dintre noi, însă, de multe ori, ne este destul de dificil să găsim timpul necesar pentru a pregăti prăjiturile care ne stârnesc pofta. Pentru că trăim o viață agitată, prăjiturile fără coacere sunt ideale, fiind vorba despre mai puțin timp petrecut în bucătărie. Iar un astfel de desert este și prăjitura ecler, care nu necesită coacere, se pregătește rapid și cu puține ingrediente.

Ecler fără coacere, o rețetă savuroasă și simplă, gata cât ai zice „desert”

Fie că te trezești cu musafiri pe nepusă masă, ori pur și simplu ți-e poftă de un dulce pe care să îl poți prepara rapid, o rețetă de prăjitură fără coacere precum cea de ecler este tot ceea ce ai nevoie. Cu siguranță, mulți apreciază aluatul fraged și mai cu seamă umplutura cremoasă și aromată din interior, însă puțini se gândesc că acest desert nu trebuie să fie prea dificil de pregătit.

Una dintre prăjiturile copilăriei noastre este extrem de simplu se făcut și nu necesită prea multă experiență în arta culinară. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsești în orice bucătărie, iar la final te vei bucura de un rezultate deosebit și delicios. Eclerul fără coacere va deveni cu siguranță desertul tău preferat.

Cum pregătești prăjitura ecler fără coacere
Cum pregătești prăjitura ecler fără coacere

Rețeta de ecler fără coacere, o prăjitură delicioasă și ușor de preparat

Ingrediente

  • 500 g biscuiți
  • 200 g budincă de vanilie instant
  • 3 1/2 căni de lapte
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 4 linguri zahăr

Glazură:

  • 5 linguri cacao
  • 150 g zahăr
  • 5 linguri unt
  • 5 linguri lapte

Mod de preparare

Începe prin a pune o oală pe foc, în care pui laptele și adaugi budinca instant, pe care o amesteci până când observi că se îngroașă. Apoi, las-o la răcit și între timp, ocupă-te de frișcă. Bate frișca cu ajutorul unui mixer și apoi adaugă 4 linguri de zahăr, până când aceasta crește în volum și devine consistentă. Când budinca s-a răcit, adaugă un sfert din cantitate peste frișcă și amestecă totul.

Pentru a pregăti glazura, pune toate ingredientele într-un vas pe foc și amestecă-le până când observi că zahărul s-a topit. Lasă amestecul să se răcească, iar apoi poți trece la asamblarea prăjiturii. Așază un strat de biscuiți într-o tavă dreptunghiulară, apoi adaugă un strat de budincă și uniformizează-l. Deasupra sa urmează încă un strat de biscuiți, iar apoi un alt strat de frișcă amestecată cu budincă.

În final, acoperă budinca cu un strat de biscuiți, pe care îi poți pune și în bucăți mai mari pentru un efect vizual mai puternic. Toarnă deasupra glazura și lasă prăjitura la frigider timp de minimum 4 ore. Biscuiți se vor înmuia și se vor transforma într-un blat delicios.

Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...