Pe cine dă în judecată George Simion după ce s-a întâmplat luni în România. ”Ei sunt extremiștii”

Ana Anitoiu, Alexandra Chiric 30.03.2021, 20:57
Pe cine dă în judecată George Simion după ce s-a întâmplat luni în România. ”Ei sunt extremiștii”

George Simion, copreședintele Alianţei pentru Unirea Românilor, a anunțat că va da în judecată USR-PLUS pentru defăimare, după ce s-a întâmplat luni în România. Politicianul a precizat și că nu AUR a organizat protestele, deși anunțurile sale de pe platforma de socializare Facebook arată altceva.

George Simion: ”Ei sunt extremiști”

Alianța USR-PLUS a acuzat marți într-o postare pe Facebook, că AUR, dar și PSD, promovează mesaje „iresponsabile și extremiste, conspirațiile și fake news-urile”. Aceștia au precizat că protestele ce au avut loc nu au legătură cu dreptul oamenilor de a-și exprima nemulțumirea față de măsurile impuse de autorități atât timp cât sunt promovate mesaje extremiste și acțiuni violente ”chiar la adresa celor care, în aceste momente, se luptă pentru viețile noastre și îi îngrijesc pe cei bolnavi”.

Pe de altă parte, George Simion a spus că, de fapt, cei de la USR sunt extremiștii, nu AUR. El a precizat că aceștia ”au sărit calul” cu acuzațiile pe care le-au făcut și că îi va da în judecată pentru defăimare, la fel ca pe Alexandru Muraru.

Pe cine da in judecata George Simion dupa ce s-a intamplat luni in Romania. ”Ei sunt extremistii”
George Simion

George Simion: ”Avem o problemă cu modalitatea în care a fost administrată această criză”

De asemenea, George Simion a declarat că el și membrii AUR au o problemă cu modalitatea în care a fost administrată această criză. Politicianul a acuzat că s-au furat bani din sănătate, ”după cum se fură de 31 de ani banii românilor”.

„În primul rând, am o problemă cu guvernul, indiferent de ce culoare e. Românii sunt singurii care suferă din cauza unor măsuri aberante. (…) Au îndrăznit să ne facă extremişti, ei sunt extremiştii, că pun în pericol sănătatea românilor. Nu e vorba doar de sănătatea fizică şi de actuala pandemie, mai sunt şi alte boli şi mai avem şi sănătatea mintală, nimeni nu se preocupă de ea. Se închid sălile de sport, se închid locurile unde românii pot face activităţi fizice, se închid şcolile şi românii nu au cu cine să îşi lase copiii”, a mai spus el.

George Simion: „Nu organizăm, dar participăm”

Totodată, George Simion a spus că membrii AUR au participat și vor continua să participe la protestele din țară, dar fără să le organizeze. El a adăugat că este vorba despre ”protestul românilor simpli”, care sunt îndreptățiți să iasă în stradă. În plus, a spus că vinovații de violență de la aceste manifestații trebuie să fie trași la răspundere.

„Am participat, în continuare membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara, în funcţie de decizia proprie, este opţiunea de a lupta pentru libertate. Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste, nu organizăm, dar participăm”, a mai spus George Simion, care publicase pe Facebook mesaje precum: ”La Universitate (București) și în fața prefecturilor de la 17:00. Acum sunt în ședința Biroului Permanent al Camerei și, împotriva regulamentului, ni s-a luat dreptul la cuvânt (inițiativă USR). Nu avem altă soluție: alături de români, în stradă!”.

Klaus Iohannis, după proteste: ”Condamn orice încercare de a captura politic protestele”

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a declarat că deși îi înțelege pe românii care sunt nemulțumiți după un an de restricții, ”aceste măsuri sunt singurele care ne pot ajuta să reducem răspândirea coronavirusului”. În plus, șeful statului a precizat că condamnă ”orice încercare de a captura politic protestele”.

”Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale. Intolerabile și complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor. Inclusiv ale celor care protestează și neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste o sută de milioane de oameni și a răpus milioane de suflete la nivel global. Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului”, a transmis Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...