Motivul pentru care spaniolii numesc Dacia Duster ”cel mai mare chilipir al anului”. Ce preț are în România

Iancu Andreea 13.10.2020, 19:58
Motivul pentru care spaniolii numesc Dacia Duster ”cel mai mare chilipir al anului”. Ce preț are în România

Compania Dacia, parte a grupului Renault, se bucură de o nouă motorizare pe Dacia Duster. Noul model, disponibil și pe piața vestică a automobilelor, a atras remarci în presa spaniolă. Versiunea cea mai recentă a Daciei Duster a fost numită “cel mai mare chilipir al anului”, dat fiind prețul său de pornire.

Noua Dacia Duster, “cel mai mare chilipir al anului”

Grupul Renault a lansat o nouă motorizare pentru automobilele Dacia Duster, cu care speră să dea lovitura. Și se pare că alegerea producătorului este una de bun augur, de vreme ce jurnaliștii spanioli au apreciat cea mai nouă versiune a mașinii. Aceștia au efectuat un test cu noua Dacia Duster, pe GPL.

Dacia ar avea mult de câștigat în următoarea perioadă datorită acestei noi motorizări, care îi ajută pe șoferi să cheltuie mai puțin pentru un plin. Totodată, versiunile Sandero și Logan au eliminat complet diesel-ul. Interesul pentru o instalație GPL din fabrică este unul crescut în special pe piața auto din străinătate. De altfel, spaniolii publicației El Desmarque au considerat noua versiune Dacia Duster drept un chilipir.

“Cei de la Dacia știu foarte bine că trebuie să se adapteze la schimbările de piață pentru a nu rămâne în urmă. Oricât de mult ar domina marca română piața low cost din Spania, producătorul asociat cu Renault nu este străin de ceea ce se întâmplă pe piețele superioare.

Iar motoarele pe GPL capătă din ce în ce mai multă greutate în oferta Dacia și există tot mai mulți adepți. Ținând cont de raportul calitate-preț, un Duster cu motor pe GPL este unul dintre cele mai mari chilipiruri ale anului.

Diferența de preț față de un motor pe benzină este de 500 de euro, dar suma se amortizează foarte rapid, ținând cont de prețul mai mic al GPL-ului. Cei de la Dacia arată foarte clar că gazul va fi din ce în ce mai important în oferta lor. Au pariat deschis pe el și nu pare că rezultatul va fi unul negativ”, au scris jurnaliștii spanioli de la El Desmarque.

În România, prețul unui automobil Dacia Duster, în versiunea Comfort TCe 100 GPL, are un preț de 13.243 de euro, prin programul Rabla.

Dacia Duster vine echipată cu o motorizare cu GPL
Dacia Duster vine echipată cu o motorizare cu GPL

Dacia Logan, retrasă de pe piața din Franța

În timp ce Dacia Duster se bucură de tot mai mult interes, versiunea Logan a producătorului de la Mioveni este scoasă de pe piețe din Europa de Vest. Acest lucru se datorează interesului tot mai scăzut al sedanurilor de clasă mică. Astfel, presa franceză a apreciat decizia luată de către producători, modelele Sandero și Duster fiind apreciate de către piața auto din Franța.

“Noua generație a modelului Logan nu va fi comercializată în Europa de Vest. O decizie logică luata de Dacia. Logan a scăzut mult în vânzări după ce Dacia a venit cu Sandero, în 2008, iar apoi cu Duster, în 2010”, scrie caradisiac.com.

Pe de altă parte, modelul Dacia Logan va putea fi achiziționat în continuare în Europa de Est, conform aceleiași surse, menționate anterior.

“Vesticii nu mai sunt atrași de sedan-urile mici. Logan 3 va fi însă disponibil pe piețele din Europa de Est, în țări precum Polonia, Ungaria, România sau Cehia”, notează publicația franceză.

Urmăriți Impact.ro și pe