Momente ciudate pe o plajă din Bulgaria. Ce au descoperit turiștii, poliția a fost chemată imediat

Elena Avramescu 23.07.2022, 15:08
Momente ciudate pe o plajă din Bulgaria. Ce au descoperit turiștii, poliția a fost chemată imediat

Turișii români și nu numai care erau prezenți pe una dintre cele mai frecventate plaje din Bulgaria au rămas muți de uimire și panicați în același timp, atunci când au descoperit la mal un tub de rachetă. Ce este și mai bizar este faptul că această descoperire șocantă s-a făcut în apropierea unui buncăr din Al Doilea Război Mondial.

Turiștii din Sunny Beach au avut parte de momente de groază

Turiștii nu au stat pe gânduri atunci când au văzut obiectul bizar și au anunțat rapid autoritățile, care au venit să facă investigații. Ajunși la fața locului, reprezentanții marinei bulgare au spus că era vorba doar de un tub gol al unei rachete antiaeriene, însă sunt șanse să facă parte din conflictului generat în Ucraina, fiind adus de valuri până pe țărmurile bulgăre.

Până acum, de la debutul conflictului din Ucraina din 24 februarie, pe plajele bulgarilor au fost descoperite aproximativ 30 de bucăți de muniție, ajunse din nordul Mării Negre.

Momente ciudate pe o plaja din Bulgaria
Momente ciudate pe o plaja din Bulgaria

Ucraina, fără bani din cauza războiului

Anul 2022 este catastrofal pentru Ucraina, din toate punctele de vedere, dar mai ales al economiei, confruntându-se cu o prăbușire de 35-45% a PIB-ului. În acest sens, parlamentarii ucraineni au cerut Ministerului de Finanțe să se facă orice pentru a amâna plata datoriei țării, de aproximativ 20 de miliarde de dolari, până la data de 15 august.

Ucraina are nevoie urgentă ca deținătorii internaționali de obligațiuni să facă o amânare de doi ani a plăților datoriilor, în acest fel putându-și concentra resursele financiare pentru apărarea în fața trupelor Rusiei. Nu de puține ori autoritățile ucrainene au spus că își doresc să-și plătească toate datoriile, cu toate că se află în plin război.

Sunt șanse extrem de mari ca această amânare să fie acceptată, ratele fiind de aproximativ 1,2 miliarde de dolari, ce sunt scadente la începutul lunii septembrie. Rezoluția guvernului arată că „toate datele de plată a dobânzii pentru obligațiuni” vor fi amânate conform planului.

„Batalioane de voluntari ruși ” în războiul din Ucraina

Mai mulți experții sunt de părere că Moscova a ordonat regiunilor rusești să formeze batalioane de voluntari cu scopul de a participa la invazia rusă în Ucraina în loc să declare mobilizarea parțială sau totală în Rusia.

Așadar, pentru un contract de 6 luni, bărbaților din Rusia li se va oferi un salariu cuprins între 3.750 și la 6.000 de dolari SUA. Ulterior, s-ar fi format batalioane de voluntari în regiunea Kursk, Primorsky Krai, Republica Bashkortostan, Republica Ciuvasia, Cecenia, Republica Tatarstan, Moscova, Perm, Nijni, în Regiunile Novgorod și Orenburg și regiunea Tyumen.

Aceste batalioane pot fi formate din 34.000 de militari nou sosiți în cazul în care fiecare regiune a Federației Ruse creează cel puțin o unitate militară de 400 de oameni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...