Cine i-a mulțumit lui Biden pentru că a folosit cuvântul „genocid” care să descrie invazia rusă a Ucrainei. „Este un lider adevărat”

Cătălina Burghelea 13.04.2022, 06:55
Cine i-a mulțumit lui Biden pentru că a folosit cuvântul „genocid” care să descrie invazia rusă a Ucrainei. „Este un lider adevărat”

Preşedintele american Joe Biden a acuzat armata rusă de genocid, folosind, marţi, acest termen pentru a descrie situaţia din Ucraina, invadată de armata rusă la sfârșitul lunii februarie. Declarația liderului de la Casa Albă a avut ecou în toată lumea, mulți oficiali dându-i dreptate. Un mare șef de stat i-a mulțumit pentru acest cuvânt folosit, numindu-l un lider adevărat.

Joe Biden condamnă acțiunile Rusiei în Ucraina

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat, marți, că bugetele americanilor nu ar trebui să depindă dacă un dictator „comite genocid” într-o altă țară. Potrivit acestuia, omologul său rus distruge Ucraina, unde îngrijorările cresc cu privire la uciderea civililor și ofensiva anunțată în estul țării.

„Bugetul familiei voastre, capacitatea de a face plinul la maşină, nimic din toate acestea nu ar trebui să depindă de un dictator care declară război şi comite un genocid la celălalt capăt al lumii”, a spus Joe Biden în timpul unei vizite în statul Iowa dedicate combaterii inflaţiei.

Liderul de la Casa Albă citează „genocidul” din Ucraina când vorbește despre creșterea prețurilor la gaze

Majorarea preţurilor la produsele de consum a cunoscut cel mai rapid ritm din decembrie 1981, ajungând la 8,5%, potrivit Indicelui preţurilor de consum (IPC) publicat, marţi, de Departamentul Muncii. Preşedintele SUA a deplâns creşterea inflaţionistă suplimentară cauzată de războiul din Ucraina, asigurând că 70% din preţurile mari provin din creşterea preţurilor la benzină a lui Putin.

„Invadarea Ucrainei de către Putin a dus la creşterea preţurilor la benzină şi la alimente în întreaga lume”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Zelenski îi mulțumește lui Biden

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulțumit președintelui american Joe Biden pentru că a folosit cuvântul „genocid” care să descrie invazia rusă a Ucrainei.

„Cuvinte adevărate ale unui lider adevărat”, a scris liderul de la Kiev, marți, pe Twitter. „A spune lucrurilor pe nume este esențial pentru a face față răului. Suntem recunoscători pentru asistența acordată de SUA până acum și avem nevoie urgent de mai multe arme puternice pentru a preveni noi atrocități rusești”, a continuat Zelenski.

Șase regiuni de frontieră din Rusia au ridicat nivelul de amenințare teroristă. Ce spun analiștii militari

Ce acuzații face președintele SUA la adresa lui Putin

Joe Biden a folosit, pentru prima dată, acest termen în timpul unui discurs. Liderul american și-a reiterat declarația mai târziu, în cursul zilei de marți, spunând reporterilor că „devine din ce în ce mai clar că Putin încearcă să șteargă chiar și ideea de a fi ucrainean”.

„Și dovezile cresc, sunt diferite de săptămâna trecută. (…) Îi vom lăsa pe avocați să decidă la nivel internațional (…)”, a continuat acesta.

Săptămâna trecută, Zelenski a acuzat Rusia că a comis genocid, după ce sute de cadavre au fost descoperite în Bucha, în urma retragerii trupelor rusești. Alți lideri mondiali, precum Boris Johnson din Marea Britanie și Andrzej Duda din Polonia, au folosit același termen pentru a descrie acțiunile Rusiei în Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...