Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-COVID: „România va avea vaccin odată cu celelalte țări din Europa”

Iancu Andreea 03.11.2020, 18:26
Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-COVID: „România va avea vaccin odată cu celelalte țări din Europa”

Cea mai recentă raportare a Grupului de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7733 de cazuri noi de coronavirus. În contextul acesta, președintele Klaus Iohannis a anunțat o ședință la Palatul Parlamentului.

Klaus Iohannis, despre măsurile de gestionare a epidemiei cu Coronavirus în România

UPDATE 18:40: „Pandemia nu ține cont de culoare politică. Doctorul Rafila a fost invitat în calitate de reprezentant al României la OMS, nu de membru al PSD”, a precizat Iohannis;

UPDATE 18:36: Campania electorală din acest an nu se va mai desfășura așa cum s-a întâmplat în anii trecuți. În zonele cu un coeficent de infectare ridicat, politicienii își vor fac campanie online și prin media;

UPDATE 18:31: „Decizia de a se trece la sistemul de predare online în educație a fost luată de experți. Am cerut o analiză completă pentru a vedea dacă se impune revenirea la sistemul clasic de învățământ”, crede Klaus Iohannis;

Klaus Iohannis a sustinut o noua conferinta de presa
Klaus Iohannis a sustinut o noua conferinta de presa

UPDATE 18:28: „În ultimii 30 de ani, România a fost condusă de PSD aproape 26 de ani. Din această cauză, sistemul sanitar românesc este la coada Europei. PNL este singurul partid capabil pentru a implementa programe bune în Sănătatea Publică”

UPDATE 18: 23: „Am avut o întâlnire cu ministrul Tătaru și cu secretarul de stat Arafat referitor la numărul mic de testări din anumite județe. Sper să se găsească soluții pentru echilibrarea situației a numărului de teste”, a subliniat președintele;

UPDATE 18:19: „Restricțiile din România dau rezultate. Dacă nu existau aceste restricții, numărul infectărilor ar fi fost mult mai mare decât până în momentul de față!”, a mai spus Iohannis;

UPDATE 18:15: Alegerile din SUA reprezintă un motiv în plus pentru ca scrutinul din 6 decembrie să se desfășoare în regim normal: „SUA este lovită grav de pandemie și totuși nu s-a discutat despre blocarea alegerilor”;

UPDATE 18:13: Nu vorbim despre LOCKDOWN în România. Klaus Iohannis: „Dorim să nu blocăm economia. Am discutat cu lideri europeni, dar fiecare stat își face propria strategie despre modul în care se rezolvă situația”

UPDATE 18:10: ”Am solicitat ministrului Sănătăţii să asigure stocurile de care va fi nevoie şi să asigure personalul necesar pentru vaccinare”, a subliniat preşedintele.

UPDATE 18:08: Situaţia epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradeaază rapid, iar populaţia e expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. În acest context, ne punem cu toţii mari speranţe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti COVID, sigur şi eficient, iar eforturile la nivel internaţional confirmă dorinţa tuturor de a avea acest vaccin. România e parte a colaborării pentru furnizarea la nivel european”, a declarat preşedintele.

UPDATE 18:05: Primii care vor fi vaccinați sunt lucrătorii din sistemul medical din România: „Ne dorim un vaccin care să aibă o eficiență maximă”;

UPDATE 18:03: ”Pentru România ne aşteptăm ca prima tranşă primită să ajungă în primul trimestru al anului viitor. Vreau să subliniez că în baza convenţiilor făcute în UE toate statele europene vor primi în acelaşi timp aceste tranşe. Deci când va fi disponibil vaccinul, toate statele membre vor primi cota din prima tranşă. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar şi persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară”, a afirmat preşedintele.

 

UPDATE Preşedintele României, Klaus Iohannis, va susţine marţi, 3 noiembrie, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni începând cu ora 18.00, după cum transmite Administraţia Prezidenţială.

Astăzi, 3 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a convocat, începând cu ora 15.00, o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. Astfel, în cadrul acestei întrevederi, mai mulți reprezentanți ai sistemului de sănătate din țara noastră vor discuta despre situația epidemiologică.

La şedinţă participă Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii; Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii; general dr. Ionel Paul Oprea, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii; Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii; dr. Andreea Moldovan, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov; dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF, conform news.ro.

Președintele a convocat o ședință privind măsurile gestionării crizei de Coronavirus
Președintele a convocat o ședință privind măsurile gestionării crizei de Coronavirus

„Situația nu ne duce cu gândul la carantină sau lockdown”

Una dintre intervențiile recente ale președintelui României a adus în discuție mai multe teme cu privire la situația din țara noastră, în contextul pandemiei. Klaus Iohannis a asigurat populația că până în prezent, situația a fost gestionată corect.

“Lucrurile la noi au fost gestionate bine până acum. Situația nu ne duce cu gândul la carantină sau lockdown”, este de părere Klaus Iohannis.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, oficialul român a fost întrebat despre măsurile îndrăznețe pe care le-a luat România pentru a salva viețile cetățenilor. Iohannis a accentuat faptul că țara noastră se consultă constant cu alte state membre ale Uniunii Europene.

“Pentru a găsi soluțiile cele mai eficient și în timp util am convenit la ultimul Consiliu European să avem întâlniri informale, prin videoconferință, cu restul reprezentanților statelor membrie UE.”, explică președintele.

Având în vedere că în multe țări din Europa s-a reinstituit măsura carantinei, Klaus Iohannis consideră că toate restricțiile trebuie discutate cu specialiștii.

”Măsurile care au fost luate au fost discutate şi luate de experţi recunoscuţi în domeniu. Nu s-a discutat restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, cum eu nu cred că circulaţia pe timp de noapte răspândeşte România, ci petrecerile pe timp de noapte. Nu putem să nu urmărim ce efect au astfel de restricţii. Aceste restricţii nu sunt un joc politic, aceste restricţii sunt propuse de experţi. Noi nu dorim să distrugem viaţa oamenilor, noi dorim să luăm fix atâtea măsuri şi restricţii cât sunt necesare pentru a domoli extinderea acestei pandemii. Şi după ce avem aceste rezultate, experţii propun un nou set de restricţii sau propun păstrarea setului de restricţii”, a explicat șeful statului.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...