Emirul Dubaiului, cobai pentru un vaccin experimental împotriva COVID-19. Ce mesaj a postat acesta pe Twitter la scurt timp după

Mihai Roșoiu 03.11.2020, 15:47
Emirul Dubaiului, cobai pentru un vaccin experimental împotriva COVID-19. Ce mesaj a postat acesta pe Twitter la scurt timp după

Emirul Dubaiului a devenit cobai pentru un vaccin experimental împotriva COVID-19. La scurt timp după ce a primit doza de medicament, bărbatul a postat un mesaj în care făcea anunțul oficial. Mohammed bin Rashid Al Maktoum a acceptat să fie injectat cu vaccinul experimental, însă nu a oferit amănunte mai multe.

Nu se cunoaște originea vaccinului experimentat împotriva COVID-19

Informația a fost furnizată chiar de șeic. Acesta a postat pe contul său de Twitter o imagine în momentul inoculării vaccinului și un mesaj pentru privitori:

„În timp ce primesc vaccinul anti-COVID-19. Dorim tuturor oamenilor să se bucure de siguranţă şi sănătate şi suntem mândri de echipele noastre care au muncit neobosit pentru ca vaccinul să devină disponibil în Emiratele Arabe Unite”, a scris emirul Dubaiului.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum, cunoscut și ca șeicul Mohamed, este vice-președintele și primul-ministru al Emiratelor Arabe Unite și monarh constituțional (emirul) al emiratului Dubai. Deține aceste funcții din perioada ianuarie-februarie 2006, când i-a succedat fratelui său mai mare, Maktoum bin Rashid Al Maktoum.

În acest moment, nu există nicio informație legată de originea vaccinului. Nu se știe nici dacă medicamentul a fost creat în laboratoarele din Dubai. Bănuiala presei este că acesta a fost importat, dar nu există o confirmare în acest sens.

Emirul Mohammed a primit o doza de vaccin anti COVID-19
Emirul Mohammed a primit o doza de vaccin anti COVID-19

Elita din Golf se vaccinează anti-COVID-19

Emirul Dubaiului nu este prima personalitate politică din zona Golfului Persic vaccinată împotriva COVID-19. În urmă cu ceva vreme Ministrul de Externe din Emiratele Arabe Unite – şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan – şi vicepremierul ţării – şeicul Saif bin Zayed Al Nahyan, au primit vaccin.

Bănuielile sunt că vaccinul provine din laboratoarele unei companii chineze. Se știe faptul că mai multe societăți farmaceutice din China au dezvoltat vaccinuri experimentale. Sinopharm este compania care a început a treia fază a vaccinului în Emiratele Unite în vara acestui an.

Emirul Dubaiului a acceptat să devină cobai pentru un vaccin experimental împotriva COVID-19. Bărbatul este o cunoscută personalitate a zonei Golfului Persic. Notorietatea de care se bucură Mohammed este mare, iar decizia sa este considerată cât se poate de riscantă.

Șeicul Mohammed a coordonat și supervizat dezvoltarea proiectelor în Dubai, printre care crearea Palm Islands și a luxosului hotel Burj Al-Arab. Totodată, a promovat construirea celei mai înalte clădiri din lume din vremea aceea, Burj Khalifa, a cărei deschidere oficială a avut loc în ianuarie 2010. În timpul mandatului său de prinț moștenitor, a restabilizat compania Dubai Holding, deținând în prezent 99,67% din acțiuni.

Urmăriți Impact.ro și pe