Klaus Iohannis, declarație de presă pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19

Iancu Andreea 29.10.2020, 19:15
Klaus Iohannis, declarație de presă pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a prezentat informații privind situația Covid-19 în România. Oficialul român urmează să aibă o întrevedere online cu membrii Consiliului European privind gestionarea pandemiei. Videoconferința cu membrii Consiliului European este programată să înceapă la ora 19:30.

Klaus Iohannis despre măsurile privind gestionarea pandemiei

Începând cu ora 19:10, președintele României a susținut o declarație de presă privind pandemia de coronavirus. Klaus Iohannis urmează să discute cu mai mulți oficiali europeni, membrii ai Consiliului European, despre măsurile care trebuie luate pentru a gestiona situația epidemiologică de la nivel global. Întâlnirea va avea loc online, prin videoconferință și va începe de la ora 19:30.

“Solidaritatea este cheia care ne va permite să depășim această grea încercare. Este nevoie de o coordonare sporită în multe domenii, precum și de măsuri urgente de a răspunde pandemiei. Vom aborda gestionarea coordonată a pandemiei.”, precizează Iohannis.

Președintele a vorbit despre accentuarea achiziționării de medicamente, de necesitatea vaccinării și de instituirea măsurilor precum carantina. Importanța funcționării pieței unice și a liberei circulații a mărfurilor în cadrul UE sunt de asemenea luate în considerare. Totodată, trebuie să se aducă în discuție achiziția de echipamente medicale și medicamente.

“Ne aflăm din păcate într-un veritabil val doi al pandemiei. Se înregistrează recorduri negative în majoritatea țărilor europene. Efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unui colectiv.”, afirmă președintele României.

În privința vaccinului, Klaus Iohannis asigură populația că acesta va fi disponibil tuturor statelor membre.

“Cu privire la vaccin, odată ce va deveni disponibil el va fi furnizat către toate statele membre.”, a asigurat oficialul.

Consiliul European se reunește pentru a discuta problema pandemiei de Covid-19
Consiliul European se reunește pentru a discuta problema pandemiei de Covid-19

Klaus Iohannis: “Situația nu ne duce cu gândul la carantină sau lockdown”

În urmă cu numai o zi, președintele a vorbit despre situația pandemiei din România. Klaus Iohannis a dat asigurări că până în prezent, situația epidemiologică din România nu necesită reinstaurarea carantinei.

“Lucrurile la noi au fost gestionate bine până acum. Situația nu ne duce cu gândul la carantină sau lockdown”, este de părere Klaus Iohannis.

Întrebat ce măsuri îndrăznețe a luat România pentru a salva viețile cetățenilor, președintele a dat asigurări că țara noastră se consultă frecvent cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. Astfel, autoritățile comunică între ele pentru a asigura o bună gestionare a crizei.

“Pentru a găsi soluțiile cele mai eficient și în timp util am convenit la ultimul Consiliu European să avem întâlniri informale, prin videoconferință, cu restul reprezentanților statelor membrie UE.”, explică președintele.

În privința sărbătorilor de iarnă, oficialul român a declarat că anul acesta Crăciunul va fi sărbătorit în familie. De asemenea, restricțiile deja existente nu ar urma să fie ridicate.

“Eu nu cred ca in acest an sarbatorile de iarnă vor fi ca în alți ani. Cu siguranță vor exista restricții. Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului. Este sărbătoare în și cu familia.”, a anunțat Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe