Vom avea carantină în perioada sărbătorilor de iarnă? Nelu Tătaru a vorbit despre acest lucru

Andreea Bisinicu / 29.10.2020, 14:41
Vom avea carantină în perioada sărbătorilor de iarnă? Nelu Tătaru a vorbit despre acest lucru

Vom avea carantină în perioada sărbătorilor de iarnă? Nelu Tătaru a vorbit despre acest lucru. Care este situația din țara noastră, în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

Vom avea carantină în perioada sărbătorilor de iarnă? Ce spun oficialii

România a înregistrat aproape 6.500 de cazuri noi de români care au fost infectați cu virusul COVID-19, în ultimele 24 de ore. Din acest motiv, panica s-a agravat în rândul cetățenilor. Oamenii se tem că va fi reinstaurată carantina în perioada sărbătorilor de iarnă.

Nelu Tătaru a vorbit despre acest lucru. Ministrul Sănătăţii a afirmat că, momentan, autorităţile nu au în discuţie instituirea carantinei în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Nu avem în discuţie acest lucru. La fiecare comunitate locală se aplică acele restricţii şi acele măsuri în funcţie de evoluţia transmiterii în comunitate”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Mai mult, acesta a precizat că românii din străinătate vor putea veni atunci în ţară, atâta timp cât respectă regulile care sunt acum în vigoare.

Trebuie să fie testați dacă sosesc numai pentru trei zile sau puși în carantină pentru 14 zile, dacă vin pe o perioadă mai lungă, în cazul în care vin din ţări cu o rată de infectare mai mare decât a României, conform news.ro:

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii din Romania, spune daca vom intra in carantina in luna decembrie
Nelu Tataru, ministrul Sanatatii din Romania, spune daca vom intra in carantina in luna decembrie
„Sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră. Condiţiile sunt aceleaşi. În măsura în care vin pentru trei zile, test, nu mai mult de 48 de ore, negativ, dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină 14 zile cu posibilitatea ca a opta zi să facă acel test, dacă este negativ, la 10 zile să iasă din acea carantină”, a afirmat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru, sfaturi pentru români, în plină pandemie de coronavirus

Ministrul Sănătății sfătuiește românii să rămână liniștiți și să respecte regulile de distanțare socială și igienă, pentru a trece împreună, cât mai repede peste această perioadă neplăcută cauzată de pandemia globală de coronavirus.
„Suntem pe un câmp de luptă împreună. Sunt două părţi. Este o componentă pe care noi ca sistem medical o gestionăm, cei care se prezintă la spital, că sunt UPU, terapii intensive, boli infecţioase şi cei care sunt în prespital acolo unde se face transmiterea şi acolo unde se face şi infectarea şi vin cazurile. În condiţiile în care avem o primă parte gestionată corect, avem şi noi o viaţă mai liniştită. Suntem de opt luni pe acest front şi suntem aceiaşi. Pandemia nu se tranşează în spital, ci în prespital. Dacă respectăm reguli, avem o transmitere scăzută, avem un număr mic de cazuri şi avem şi noi acea perioadă în care să putem să gestionăm şi corect dar şi mai odihniţi acest fenomen”, au fost declarațiile lui Nelu Tătaru.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI