Ion Cristoiu, atac dur către Klaus Iohannis: „Mâine, poimâine o să ne spună: muriţi liniştiţi, că avem unde să vă înmormântăm”

Cristian Cojocaru 03.11.2020, 09:45
Ion Cristoiu, atac dur către Klaus Iohannis: „Mâine, poimâine o să ne spună: muriţi liniştiţi, că avem unde să vă înmormântăm”

Convingerea lui Ion Cristoiu este că președintele Klaus Iohannis nu va renunța la alegerile din 6 decembrie. Partidele ar fi trebuit convocate pe tema aceasta de către președinte, mai este acesta de părere. Potrivit Mediafax, acesta afirmă că „Nu va da înapoi. Alegerile nu mai pot fi date înapoi, dar singurul lucru raţional, dar el nu-l face, este acesta să convoci partidele parlamentare la consultări”.

Ion Cristoiu îl atacă dur pe Klaus Iohannis

„Preşedintele e într-o fază în care consilierii îl conving că tot ce spune el este aur curat. Observaţi că el face o mare greşeală, îşi ia multe lucruri asupra sa. Trebuie să laşi unele lucruri să le spună specialiştii. A fost mesaj către naţiune, asta e grav. Şi atunci semnalul e că e groasă rău dacă el ne spune să ne îmbolnăvim liniştiţi. Dacă era, se făcea o conferinţă de presă, venea Raed Arafat şi răspundea unei întrebări.

Dar a fost un mesaj către naţiune ”îmbolnăveşte-te grav, nu e nicio problemă, că noi avem unde să te tratăm”. A ajunge la Terapie Intensivă înseamnă să te îmbolnăveşti grav. E sinistru, mâine- poimâine o să ne spună ”muriţi liniştiţi, că avem unde să vă înmormântăm”, pentru că Terapia Intensivă este un moment în care nu-şi doreşte nimeni să ajungă.(…) Nu mă poate linişti nimeni”, mai declară acesta.

Raed Arafat

Raed Arafat sau ministrul Sănătății nu au ieșit pentru a da declarații

„Dacă vine preşedintele şi spune ”să ştiţi că o să creştem capacitatea înseamnă că în perioada următoare o să avem un număr mai mare de infectări”. Raed Arafat sau ministrul Sănătăţii nu au ieşit ei cu declaraţii pentru că fiecare îşi apără pielea şi singurul care nu-şi dă seama că e bine în perioade din astea să şi taci este el. La un moment ajungi la convingerea că tu eşti mai tare. Uitaţi-vă în conferinţele de presă. El ne spune să ne spălăm pe mâini şi noi ne îmbolnăvim şi mai rău”, afirmă Ion Cristoiu.

În declarația de marți de la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a afirmat că „planul strategic pentru următoarea perioadă prevede etape clare de implementare şi urmăreşte deschiderea unor noi capacităţi de terapie intensivă distribuite la nivel naţional, precum cele de la Oradea, Constanţa, Craiova, în locaţii nou construite cu destinaţii de Terapie Intensivă sau care se vor transforma în secţii de Terapie Intensivă. Şi aici am solicitat foarte concret date despre Bucureşti. Şi aici vom avea, în şapte spitale, o extensie a capacităţii de Terapie Intensivă şi pot să vă spun în următoarele maximum zece zile vom avea, suplimentar faţă de ce există acum, 123 de paturi de Terapie Intensivă”, potrivit Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe