Klaus Iohannis, declarații cu iz electoral înainte de alegeri. Pentru ce dă vina pe PSD

Iancu Andreea 24.11.2020, 21:09
Klaus Iohannis, declarații cu iz electoral înainte de alegeri. Pentru ce dă vina pe PSD

Președintele României a susținut o declarație de presă marți, 24 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Palatul Cotroceni. Cu această ocazie, Klaus Iohannis a făcut o declarație cu iz electoral și a ținut să aducă în discuție mai multe aspecte legate de PSD, pe care șeful statului îl consideră vinovat.

Klaus Iohannis, acuze la adresa PSD, înainte de alegerile parlamentare

România se confruntă cu o criză în sistemul public de sănătate de ani buni, însă pandemia de coronavirus a făcut mult mai evidente lacunele din sistemul sanitar. Președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul conferinței de presă din această seară despre problemele de care s-a lovit țara noastră în plină criză globală. Principalul vinovat pe care șeful statului îl consideră responsabil pentru situația actuală este Partidul Social Democrat.

Potrivit declarațiilor președintelui, corupția și incompetența regăsită în guvernările PSD au dus la blocarea sistemului sanitar, care nu a beneficiat de dezvoltare așa cum era normal. Din păcate, toate aceste lipsuri se regăsesc astăzi în plină pandemie.

Partidul Social Democrat e principalul vinovat pentru acest dezastru. Am datoria față de toți românii să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza e una uriașă: destinul României de mâine. Țara noastră a fost puternic afectată de corupția și incompetența guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nicio reformă nu a scăpat nesabotată de PSD. Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul sanitar. Clientelismul la nivel de politică de stat a dus România în punctul în care statul era în pericol să nu-și mai poată îndeplini misiunea fundamentală: protejarea sănătății și drepturilor cetățenilor, sunt o parte dintre declarațiile președintelui Klaus Iohannis, conform gandul.ro.

Șeful statului a vorbit despre alegerile din 6 decembrie
Șeful statului a vorbit despre alegerile din 6 decembrie

Președintele Iohannis îndeamnă cetățenii să meargă la vot pe 6 decembrie

Pe de altă parte, dincolo de acuzațiile aduse reprezentanților PSD, Klaus Iohannis a ținut să menționeze realizările Partidului Național Liberal, în ciuda situației dificile în care a preluat guvernarea. Șeful statului a accentuat eforturile pe care Guvernul împreună cu instituția Prezidențială le-au făcut pentru a gestiona pandemia.

Pe de altă parte, președintele Iohannis consideră esențială ieșirea la vot a românilor în data de 6 decembrie pentru a preveni o conducere a țării care să aibă și PSD-ul în ecuație.

Votul de pe 6 decembrie e esențial, pentru că România nu-și mai poate permite un ciclu electoral de subdezvoltare. (…) Dragi români, pe 6 decembrie îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie în sfârșit definitivă. E timpul ca uniți, cetățenii și forțele politice să intrăm într-o nouă etapă a dezvoltării noastre. E timpul să construim România normală. Sănătatea și Educația sunt prioritare, menționa președintele în cadrul conferinței de presă, conform sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...