Klaus Iohannis, dezvăluiri de ultimă oră despre vaccinul anti-COVID-19, în România. Cine va avea prioritate. ”Este o adevărată problemă de securitate națională”

Ana Anitoiu 23.11.2020, 17:30
Klaus Iohannis, dezvăluiri de ultimă oră despre vaccinul anti-COVID-19, în România. Cine va avea prioritate. ”Este o adevărată problemă de securitate națională”

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut dezvăluiri, luni, despre folosirea unui vaccin anti-COVID-19, în România, pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus. Șeful statului a făcut și un apel la respectarea măsurilor de prevenție.

România are deja o strategie în privința vaccinurilor anti-COVID-19

Klaus Iohannis a făcut declarații după o discuție pe care a avut-o cu miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, cu tema ”Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională”.

Președintele a spus că strategia de vaccinare anti-COVID-19 a României există deja și va fi supusă aprobării într-o şedinţă CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării), pe care o va convoca în perioada imediat următoare.

Șeful statului a spus că până când vaccinurile anti-COVID-19 vor fi disponibile, românii trebuie să aibă răbdare și să respecte măsurile de prevenție.

”Acum când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine începem sa întrezărim ieșirea din aceasta criză medicala de proporții. Până atunci trebuie să avem răbdare și să respectăm cu responsabilitate măsurile de prevenție aflate în vigoare.

De eficiența acestei campanii depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor. Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională, pe care o abordăm cu maximă responsabilitate, pentru a garanta siguranța cetățeanului.”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, dezvaluiri de ultima ora despre vaccinul anti-COVID-19, în Romania. Cine va avea prioritate
Vaccin anti-COVID-19 (ilustratie)

Klaus Iohannis, despre cine va avea prioritate la vaccinul anti-COVID-19, în România

Președintele Klaus Iohannis a spus că vaccinarea se va face etapizat și a precizat cine va avea prioritate la vaccinul anti-COVID-19, în România.

Potrivit Strategiei de vaccinare, din grupurile prioritare pentru vaccinarea anti-COVID-19 face parte tot personalul din domeniul sănătăţii, la fel ca cel din centrele rezidenţiale, populaţia cu risc ridicat de infectare, precum şi personalul din domenii cheie în buna funcţionare a societăţii.

”Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin.

Vaccinarea se va realiza la locul de muncă, pentru personalul din domeniul sănătăţii şi prin centrele de vaccinare fixe şi mobile, reţeaua de medicină de familie pentru toate celelalte categorii de populaţie”, a mai spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte. El a precizat că Ministerul Apărării va gestiona depozitul central şi cele șase depozite regionale din care se va distribui vaccinul anti-COVID-19.

”Vaccinurile, odată aprobate de organizaţiile internaţionale de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a încheiat Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...