Dan Tudorache a aruncat bomba: “Am luat decizia de a mă suspenda din PSD”. Cum și-a motivat decizia neașteptată

Mihai Roșoiu / 21.11.2020, 15:00
Dan Tudorache a aruncat bomba: “Am luat decizia de a mă suspenda din PSD”. Cum și-a motivat decizia neașteptată

E tensiune mare la vârful PSD. Dan Tudorache a aruncat bomba: „Am luat decizia de a mă suspenda din PSD”, a anunțat fostul primar al Sectorului 1. După ce a pierdut funcția de edil al celui dintâi sector al Capitalei, Tudorache este implicat într-un dosar investigat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. La 24 de ore de la percheziții, Tudorache a anuțat că se suspendă din partid.

Dan Tudorache a aruncat bomba: “Am luat decizia de a mă suspenda din PSD”

Mișcarea lui Dan Tudorache era oarecum anticipată. Cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare din România, fostul primar a anunțat că se suspendă din Partidul Social Democrat. Apariția numelui său în acest dosar, unde sunt investigate fapte de corupție, ar fi fost un dezavantaj pentru PSD. Așa că politicianul a anunțat că face un pas în spate.

În urmă cu câteva ore, Tudorache și-a anunțat decizia într-o postare pe Facebook, așa cum a ales să comunice în ultima vreme:

„În lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a mă suspenda din PSD. Sunt nevinovat și sper ca Justiția să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol șansele reale de câștigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani și în slujba căruia mi-am pus toată activitatea politică. Până la sfârșitul anului, atribuțiile de președinte PSD Sector 1 vor fi preluate de președintele executiv.”, a precizat fostul edil.
Daniel Tudorache s-a suspendat din PSD
Daniel Tudorache s-a suspendat din PSD
Punctul de vedere al PSD după decizia lui Tudorache a fost transmis rapid prin intermediul unui comunicat de presă scurt și la obiect:
„Partidul Social Democrat a luat act de decizia domnului Daniel Tudorache de a se suspenda din partid. Este un gest de onoare. Suntem convinşi că Daniel Tudorache va clarifica toate aspectele care îl vizează şi îşi va dovedi nevinovăţia”, au transmis reprezentanţii PSD.

Dan Tudorache, implicat într-un dosar investigat de DNA

Daniel Tudorache nu trece prin cea mai bună perioadă a vieții sale. După ce a pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1, pesedistul are probleme de altă factură. Informația care a ieșit la iveală în această zi este seacă: Daniel Tudorache, fostul primar al sectorului 1, în vizorul DNA. Procurorii direcției au confirmat că una dintre cele 38 de persoane vizate de percheziții este fostul edil bucureștean.
Dan Tudorache a aruncat bomba: “Am luat decizia de a mă suspenda din PSD”. Se pare că politicianul intenționează să revină pe un post important în PSD după soluționarea dosarului în care este implicat.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI