România, ”pile” la cel mai înalt nivel în administrația Joe Biden. Un important membru al Guvernului are mamă româncă

Ana Anitoiu / 24.11.2020, 20:03
România, ”pile” la cel mai înalt nivel în administrația Joe Biden. Un important membru al Guvernului are mamă româncă

România are ”pile” la cel mai înalt nivel, în administrația Joe Biden. Un important membru al Guvernului, care a fost numit pentru viitorul cabinet de președintele ales al Statelor Unite ale Americii, are mamă româncă.

Cine este politicianul cu mamă româncă anunțat în cabinetul lui Joe Biden

Numele politicianului cu origini românești este Alejandro Mayorkas. El va deveni prima persoană latino și primul imigrant care va ocupa funcția de Secretar pentru Siguranța Statului (Homeland Security) din executivul american.

Alejandro Mayorkas, acum în vârstă de 61 de ani, s-a născut în capitala Cubei, Havanam. Mama lui, o româncă evreică, s-a refugiat acolo în anii ’40, în timpul Holocaustului din România. Tatăl său a fost născut Cuba, având rădăcini evreiești sefardice. Întreaga familie a fugit din această țară, când el era copil.

Ce promisiune a făcut politicianul cu mamă româncă, din cabinetul lui Joe Biden

Politicianul cu origini românești Alejandro Mayorkas a povestit că familia lui s-a refugiat în Statele Unite ale Americii și le-a făcut o promisiune americanilor care fug de persecuție și caută o viață mai bună pentru familiile llor.

”Când eram copil, Statele Unite mi-au oferit mie și familiei mele un loc în care să ne refugiem. Acum a fost nominalizat la Departamentul pentru Siguranța Statului și mă voi ocupa de protejarea tuturor americanilor și a celor care fug de persecuție și caută o viață mai bună pentru ei și pentru cei dragi lor”, a spus, luni, Alejandro Mayorkas pe Twitter.

Romania are pile la cel mai inalt nivel in administratia Joe Biden
Alejandro Mayorkas

Ce funcție a avut bărbatul cu origini românești în administrația Obama

În administrația Barack Obama, bărbatul cu mamă româncă a ocupat una dintre cele mai înalte funcții pe care le-a avut vreodată un cubanez-american. El a fost vice-secretar în cadrul aceluiași Departament pentru Siguranța Statului.

Anterior, Alejandro Mayorkas a fost directorul serviciului pentru cetățenie și imigrație, o parte a Departamentului pentru Siguranța Statului ce se ocupă de acordarea de cetățenie și alte politici de imigrație.

Ce misiune importantă va avea bărbatul cu mamă româncă, în administrația Biden

Numit de Joe Biden pentru viitorul lui cabinet, Alejandro Mayorkas va avea o misiune importantă. Mai exact, el se va ocupa de relaxarea politicilor de imigrație extrem de stricte ce au fost impuse de Donald Trump.

În cazul în care va fi confirmat și va face parte din guvernul ce va fi condus de Joe Biden, după data de 20 ianuarie, politicianul cu mamă româncă ar putea schimba complet politica de imigrație, ce acum include practici ca blocarea accesului în țară azilanților politici și restrângerea accesului pentru musulmani din mai multe țări.

Joe Biden urmează să își prezinte și restul echipei guvernamentale

Joe Biden își va prezenta marți cabinetul. Deocamdată, au fost confirmați ca membri ai viitoarei administrații: John Kerry (consilier pentru probleme de mediu și schimbări climatice) Anthony Blinken (Departamentul de Stat), Alejandro Mayorkas (Homeland Security), Linda Thomas-Greenfield (ambasadoare la ONU), Jake Sullivan (consilier pe probleme de securitate națională) și Avril Haines (director CIA).

Donald Trump, președintele în exercițiu al Statelor Unite ale Americii, a continuat să spună că va continua să lupte în justiție pentru a răsturna rezultatelor alegerilor prezidențiale, cu toate că mai multe state esențiale au certificat victoria lui Joe Biden, printre care Georgia și Michigan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI