EXCLUSIV FOTO. Bijuteria lui Cosmin Olăroiu de la malul mării e aproape gata. Cine o va inaugura, a costat 24 de milioane de euro

Iancu Andreea 05.03.2021, 14:18

Cosmin Olăroiu este unul dintre antrenorii de succes ai momentului, bucurându-se de sume importante de bani acumulate în conturi. În ciuda faptului că se confruntă cu o situație sensibilă cu fosta echipă la care a ocupat locul pe banca tehnică, Olăroiu nu își bazează câștigurile doar pe fotbal. Fostul antrenor de la Jiangsu Suning a investit în imobiliare, având o afacere de care se ocupă împreună cu fiul său. Bijuteria lui Cosmin Olăroiu de la malul mării urmează să fie inaugurată chiar vara aceasta.

Olăroiu a lăsat fotbalul pe pauză și a investit în imobiliare

S-a remarcat drept unul dintre tehnicienii de top în fotbalul românesc, după ce a dus Steaua pe culmile gloriei. Cu o semifinală de Cupa UEFA și o calificare în grupele Champions League, anul 2006 a fost unul fabulos pentru sportivii echipei Steaua. Totuși, succesul internațional l-a adus pe Olăroiu mai aproape de câștigurile salariale de astăzi. Cunoscut pentru o lungă perioadă drept “Prințul” fotbalului arab, antrenorul a obținut titluri importante alături de echipe precum Al-Hilal, Al-Sadd, Al Ain, Al Ahli, naționala Arabiei Saudite și Shabab Al-Ahli Club. Cu toate acestea, contractul semnat cu echipa chineză Jiangsu Suning i-a adus tehnicianului 28 de milioane de euro în conturi. În total, de la plecarea din România, Cosmin Olăroiu a strâns aproximativ 60 de milioane de euro doar din salarii.

Cosmin Olăroiu face investiții importante la Marea Neagră
Cosmin Olăroiu face investiții importante la Marea Neagră

Pentru că banii nu trebuie păstrați într-un singur loc, mai ales dacă te bucuri de sume fabuloase, Oli a decis să își extindă aria de influență și să investească în imobiliare, în țară. Cea mai recentă afacere este construcția unui ansamblu rezidențial în stațiunea Mamaia. Această investiție de la malul mării l-a costat pe antrenor aproximativ 20 de milioane de euro. Astfel, alături de hotelul deținut de Gheorghe Hagi, construcția lui Olăroiu va putea fi admirată la Marea Neagră. Folosindu-se de firma STEDA, la care tehnicianul este acționar principal, Cosmin Olăroiu a decis să își implice inclusiv fiul în afacere.

Cum arată bijuteria lui Cosmin Olăroiu de la malul mării

Fiind în mod normal ocupat cu antrenamentele, Oli a decis să îi lasă în grijă fiului său această investiție. Bijuteria de la malul mării a lui Cosmin Olăroiu ar urma să fie inaugurată foarte curând, sezonul cald al acestui an fiind primul în care ansamblul rezidențial WIDA va primi și primii săi locatari. Investiția de 24 de milioane de euro de la Mamaia a fost fotografiată de reporterii impact.ro și pare că se află pe ultima sută de metri. Pregătirile sunt în toi pentru construcția care ar urma să fie cea mai importantă investiție din zonă de anul acesta.

Dani Olăroiu va inaugura ansamblul rezidențial împreună cu tatăl său
Dani Olăroiu va inaugura ansamblul rezidențial împreună cu tatăl său

Antrenorul trece prin momente dificile după plecarea din fruntea formației chineze

Cosmin Olăroiu a rămas cu un gust amar după ce liderii clubului sportiv Jiangsu, alături de care a câștigat în urmă cu un an titlul în China, nu i-au mai plătit salariul. Tehnicianul a decis să părăsească formația însă s-a hotărât să își facă și dreptate. Astfel, el a acţionat în judecată la TAS clubul Jiangsu FC pentru a-și recupera banii. Totuși, această acțiune în instanță îl ține pe Olăroiu departe de antrenamentele alături de o nouă echipă. Potrivit declarațiilor lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din România, Cosmin Olăroiu trebuie să își rezolve mai întâi problemele cu finanțatorii chinezi și apoi să dea curs altor oferte.

Olăroiu a avut ghinionul să se ducă la o echipă al cărei patron a fost implicat în nişte afaceri dubioase. După câte ştiu eu, patronul avea 20% din compania Alibaba. Iar patronul de la Alibaba a fost arestat sau aşa ceva. Iar pe urmă a dispărut şi patronul lui Olăroiu.

Situaţia e grea şi la Inter Milano (n.r. – club cu aceiaşi investitori), nu sunt plătiţi nici acolo jucătorii. Iar acum Olăroiu şi-a reziliat contractul şi a mers în instanţă la TAS. Iar din câte am văzut chinezii au anunţat că desfiinţează clubul. Şi în situaţia asta nu ştiu ce se întâmplă.

El are de mai mult timp oferte, dar nu le poate da curs pentru că trebuie să îşi rezolve problema, să îşi ia banii dacă se poate. Dar în condiţiile astea e mai dificil acum. Trebuie să stea până se încheie procesul la TAS şi pe urmă ia o hotărâre să se ducă undeva, a spus Gino Iorgulescu, potrivit digisport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...