Amintire inedită cu Mirel Rădoi, povestită de Cosmin Olăroiu. ”Fugea cu tot cu para de la duș”. Ce l-a speriat pe actualul selecționer

Stan Filon 17.12.2020, 18:35
Amintire inedită cu Mirel Rădoi, povestită de Cosmin Olăroiu. ”Fugea cu tot cu para de la duș”. Ce l-a speriat pe actualul selecționer

Antrenorul Cosmin Olăroiu și selecționerul Mirel Rădoi au o istorie împreună. Sunt prieteni de mulți ani, primul fiind antrenorul celui de-al doilea la Steaua București. De atunci, prietenia s-a strâns și mai mult și a devenit altceva, de parcă ar fi rude. Cosmin Olăroiu a acordat un interviu pentru playsport.ro în care a vorbit despre trecut, prezent, dar și viitor.

Ce amintire inedită are Cosmin Olăroiu cu Mirel Rădoi

Cosmin Olăroiu antrenează în China, unde face istorie cu echipa sa, Jiangsu Suning. Au câștigat campionatul și au șanse mari să câștige și cupa! Recunoaște că nu îi este ușor, mai ales că este închis efectiv de 120 de zile într-un complex, cu tot cu echipa sa.

”Nu a fost deloc ușor să ajungem aici, mai ales în contextul pandemiei, plus multe alte probleme care nu se văd și pe care nu le știe nimeni. Ceea ce au făcut acești băieți este absolut fantastic, nu am cuvinte să descriu cât sunt de mândru de ei. Noi suntem închiși de 120 de zile într-un complex cu șapte hoteluri, în care sunt cazate toate echipele. Nu avem voie să ieșim. Deloc. Psihic este destul de dificil de asimilat, jucătorii au și ei familii, copii. Plus că se mai plictisesc, este greu să vezi și să faci zi de zi același lucru, pe o suprafață delimitată. Cu toate acestea, ei au reușit să rămână motivați și să facă performanță. Una la care nu se aștepta nimeni”, a mărturisit Cosmin Olăroiu.

Ce amintire inedita are Cosmin Olaroiu cu Mirel Radoi
Ce amintire inedita are Cosmin Olaroiu cu Mirel Radoi

Ce spune despre naționala lui Mirel Rădoi

Despre echipa națională, Cosmin Olăroiu a recunoscut că aceasta nu va avea o misiune ușoară, după ce și-a aflat adversarele din campania de calificare la mondialul din Qatar.

”Nu există, de fapt, grupă ușoară. Cele mai grele meciuri sunt cele în care ești considerat favorit, să știti. Aici trebuie adoptată politica pașilor mărunți. Fiecare meci trebuie pregătit individual foarte bine, iar Mirel știe exact ceea ce are de făcut, el este foarte bine pregătit. Nu trebuie să ne axăm numai pe meciurile cu echipele cele mai puternice, ci pe toate. Competițiile se câștigă cu echipele mici, în primul rând. Dacă meciurile acelea sunt pregătite așa cum trebuie, iar mai apoi câștigate, din start ai un confort psihic, dar și un avânt puternic”.

Olăroiu are încredere totală în selecționerul Mirel Rădoi. Nu îi dă sfaturi, dar știe că are idei inovatoare care vor ajuta mult națională României. Spune că trebuie să fie lăsat în pace să-și implementeze tacticile gândite cu staff-ul său.

”Mirel a văzut șarpele”

”Nu îmi permit eu să îi dau eu sfaturi lui Mirel Rădoi. Poate să îmi dea el mie. Este un antrenor tânăr, inteligent, cu o filosofie proprie și o mulțime de idei noi. Are strategiile sale, pe care le discută și le implementează împreună cu staff-ului său. Nici nu este sănătos să dai sfaturi pentru că, indiferent că vrei sau nu, îl influențezi pe celălalt. Eu îl văd ca și pe copilul meu, dar prefer să stau deoparte, așa este cel mai bine. Nici altcineva nu ar trebui să își dea cu părerea. El trebuie lăsat în pace să lucreze, să își implementeze strategia. Singurele sfaturi ar trebui să vină de la staff-ul său”, a mai spus antrenorul.

Cosmin Olăroiu spune despre Mirel Rădoi că este ca fiul său, însă recunoaște că i-a mai făcut câte o farsă. Una dintre acestea a avut legătură cu frica lui Mirel de șerpi. ”Când petreci atât de mult timp cu jucătorii, ai parte de multe momente haioase, glume care se fac. De exemplu, Mirel (n.r: Mirel Rădoi) nu suportă șerpii. Într-un cantonament i-am pus un șarpe de plastic în baie. Inițial, gândisem un alt loc strategic unde să îl poziționez, dar m-am gândit că fuge pe geam, în loc să iasă pe ușă. Desigur, Mirel a văzut șarpele când era sub dus și a luat-o la fugă pe holul hotelului, cu tot cu para dușului după el”, a mai povestit Cosmin Olăroiu pentru playsport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI