EXCLUSIV. Cui îi lasă Cosmin Olăroiu investiția gigant de 20 de milioane de euro din România. Imagini în premieră

Iancu Andreea, Radu Oprișan 05.01.2021, 13:43

Antrenorul momentului, Cosmin Olăroiu, se poate considera norocos după reușitele recente din cariera sa. Cu sume de bani fabuloase în conturi, fostul jucător de fotbal este pregătit să facă o investiție uluitoare, de 20 de milioane de euro, în România. Ocupat însă cu antrenamentele clubului sportiv Jiangsu Suning, Olăroiu și-a propus să lase lucrarea în grija cuiva drag.

Meseria de antrenor i-a adus câștiguri uriașe

Cariera lui Cosmin Olăroiu este una spectaculoasă, mai ales dacă privim către rezultatele neașteptate pe care le-a obținut pe parcursul anilor ca antrenor. Deși nu s-a remarcat în postura de fotbalist, încheiându-și cariera destul de devreme, la vârsta de 31 de ani, Olăroiu a descoperit că are o capacitate specială, de a înțelege jocul de fotbal mai bine ca oricine. Astfel, el a antrenat în anii 2000 echipa FC Național, pe care a reușit să o urce în clasament încă din primul sezon, pe un respectabil loc 7. Ulterior, „Oli” a ajuns la cârma Steaua București, condusă pe atunci de Viorel Păunescu. După un slalom între cele două echipe și un an petrecut la Politehnica Timișoara, antrenorul a revenit la Steaua București, unde Gigi Becali se instalase deja în fotoliul de finanțator.

Roș-albaștrii au reușit una dintre cele mai mari performanțe din fotbalul românesc de după ’90 sub îndrumarea lui Cosmin Olăroiu. Echipa Steaua București ajungea până în semifinalele Cupei UEFA, ratând însă finala cu Middlesbrough. De asemenea, în același an, 2006, Olăroiu reușea și performanța calificării Stelei în grupele Champions League, după o pauză de 10 ani în care echipa nu a mai ajuns în acest punct.

După rezultatele remarcabile din țară, Cosmin Olăroiu a pornit pe drumul succesului internațional, care i-a și adus câștiguri spectaculoase. Denumit pentru o perioadă „Prințul” fotbalului arab, Olăroiu a obținut titluri importante alături de echipe precum Al-Hilal, Al-Sadd, Al Ain, Al Ahli, naționala Arabiei Saudite și Shabab Al-Ahli Club. Totuși, China i-a umplut conturile antrenorului, care are în prezent un contract de 28 de milioane de euro cu echipa Jiangsu Suning. De la plecarea din România și până astăzi, Olăroiu a strâns aproximativ 60 de milioane de euro doar din salarii.

Dani Olăroiu va primi în grijă investiția de 20 de milioane de euro
Dani Olăroiu va primi în grijă investiția de 20 de milioane de euro

Cosmin Olăroiu, investiție colosală, lăsată pe mâna fiului său

Devenit unul dintre cei mai bine cotați antrenori români, Cosmin Olăroiu își dorește să își extindă afacerile și să facă investiții serioase în România. Una dintre cele mai recente o reprezintă construcția unui ansamblu rezidențial în stațiunea Mamaia, care îl costă pe tehnician 20 de milioane de euro. Proiectul îl face astfel vecin cu Gica Hagi, ansamblul de lux situându-se în apropierea hotelului deținut de legenda fotbalului românesc.

Investiția pe care o face antrenorul este realizată prin intermediul firmei STEDA, la care Olăroiu este acționar principal, după ce a cumpărat-o de la Stelu Gheorghe, cel care a devenit celebru datorită banilor obținuți din retrocedări. Conform reporterilor impact.ro, Olăroiu a declarat că îi lasă fiului său, Dani, investiția de 20 de milioane de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...