Cum a încercat moderatorul să acopere plecarea din emisiune a lui CTP. Reacția plină de dezamăgire a lui Vlad Voiculescu

Ana Anitoiu, Mihai Ianoși 17.04.2021, 11:13
Cum a încercat moderatorul să acopere plecarea din emisiune a lui CTP. Reacția plină de dezamăgire a lui Vlad Voiculescu

CTP a avut o polemică aprinsă în direct cu ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce acesta a declarat că numărul persoanelor care au decedat în rândul pacienților cu COVID-19 ar fi fost raportat greșit și că în realitate ar exista o diferență de câteva mii. Cristian Tudor Popescu a plecat din emisiune, iar moderatorul a încercat să îi acopere gestul. Politicianul s-a arătat dezamăgit de acest incident.

CTP și Vlad Voiculescu, schimb de replici despre subraportarea deceselor din cauza COVID-19

Cristian Tudor Popescu și Vlad Voiculescu au participat, vineri seara, la o emisiune de la Digi 24 în care au avut un schimb de replici referitor la raportarea eronată a numărului deceselor în rândul pacienților cu COVID-19. CTP a fost nemulțumit de explicațiile pe care le-a dat ministrul demis al Sănătății. Jurnalistul l-a întrebat pe politician dacă a luat în considerare posibilitatea ca el și echipa lui să fi greșit calculul și dacă s-a gândit la reacțiile pe care le-a provocat cu această afirmație.

”V.V.: Am urmărit reacțiile de astăzi… CTP: Nu reacțiile politicienilor, nu reacția guvernului, nu, a oamenilor care au auzit că se ascund morți, pentru că așa se transmite mesajul. Oamenii care au fost bombardați până acum cu ideea asta, li s-a strigat medicilor «Asasinilor, omorâți oamenii în spitale!», doamnei Moldovan i s-a strigat «Marș, criminalo!» și acum dvs spuneți că în spitalele din România – așa se duce mesajul în populație – sunt oameni omorâți și ascunși din cifre. V.V.: Nu, nu se înțelege asta, scuzați-mă! Ceea ce am auzit spunându-se chiar de către unele partide politice este tocmai, mesajul pe dos, mesajul contrar, că de fapt nu există atâți pacienți. CTP: Bun, atunci e vorba de dictatura medicilor, ăștia de inventează pandemia de COVID ca să ne pună zgardă, ca să ne pună botniță. Așa merge pe dos chestiunea, nu există morți, de fapt, sunt inventați. V.V.: Sunteți jurnalist, eu cred că trebuie să căutăm adevărul întotdeauna, și nu întotdeauna să ne gândim cum ar fi neapărat bine să arate ceva și să avem pretenția că putem înțelege toate straturile”, a fost o parte din schimbul de replici.

Cum a incercat moderatorul sa acopere plecarea din emisiune a lui CTP. Reactia plina de dezamagire a lui Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

CTP, către Vlad Voiculescu: ”Ați inundat casa ca să nu ia foc!”

De asemenea, CTP l-a acuzat pe Vlad Voiculescu de faptul că ”a inundat casa ca să nu ia foc”, după ce ministrul demis al Sănătății i-a spus că nu ar fi făcut publică această informație dacă ar fi rămas în funcție, ci ar fi continuat investigația. Chestionat de Cristian Tudor Popescu cu privire la motivul pentru care a făcut această afirmație referitoare la raportarea greșită a deceselor din cauza COVID-19, Vlad Voiculescu a dat o explicație ce nu l-a convins pe jurnalist.

”Informația este la dl. Cîțu încă de ieri (…) Am făcut-o publică azi, pentru că sunt deja 10-15 persoane în Ministerul Sănătății care știu lucrurile astea. Am preferat să spun foarte clar că este o problemă de metodologie și cred că trebuie să evităm orice discuție despre o «conspirație». Nu este nicio conspirație. E o raportare care este făcută corect la nivelul spitalului și care nu a fost corect transmisă mai sus. E o problemă importantă, care trebui verificată cu celeritate și trebuie să vedem care sunt cifrele reale, atâta tot. Mi s-a părut mai responsabil să spun eu lucrurile decât ca informația să fie circulată pe surse și să avem tot felul de suspiciuni”, a spus Vlad Voiculescu.

Cum s-a apărat Vlad Voiculescu de acuzația lui CTP

După acuzația lui CTP, care a precizat că ministrul demis a preferat să facă afirmația fără să poată da explicații și să aducă dovezi, Vlad Voiculescu s-a apărat, spunând că problema există și că mai devreme sau mai târziu lucrurile trebuie să fie corectate. La rândul lui, politicianul a criticat o intervenție pe care a avut-o anterior Cristian Tudor Popescu.

”Aceeași discuție a fost legată și de indicatorii incidenței la nivelul unei localități. Ați spus atunci că nu era momentul, asta ne preocupă acum? Nu există un moment pentru transparență și pentru adevăr din punctul meu de vedere, nu vreau să sune exagerat. Cred că gestionarea pandemiei trebuie să se bazeze pe date și pe opiniile specialiștilor și peste asta vine, într-adevăr, stratul politic, pentru că politicienii trebuie să ia decizii pentru oamenii care i-au votat, dar dacă datele pe care trebuie să-ți bazezi deciziile sunt eronate – și nu spun false, falsificate, n-am spus niciodată asta – fie din cauza unor probleme de metodologie, fie din cauza unor probleme de aplicare a metodologiei, lucrurile astea trebuie rectificate”, a spus el.

Cum a încercat moderatorul să acopere plecarea din emisiune a lui CTP

Cristian Tudor Popescu a părăsit platoul emisiunii, după doar o jumătate de oră în care a discutat cu Vlad Voiculescu. Gestul său l-a nemulțumit pe ministrul demis al Sănătății, care nu a ascuns acest lucru. Pe de altă parte, realizatorul emisiunii a precizat că CTP stabilise de la început că nu avea să rămână până la finalul ediției.

”Îmi pare rău că a plecat. A fost unul dintre cei mai duri critici ai mei și voiam să abordăm mai multe teme.”, a spus Vlad Voiculescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...