Cine este și cu ce se ocupă iubita lui Vlad Voiculescu. Așa face bani Laura Ștefănuț

Ioana Bucur 15.04.2021, 13:35
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui Vlad Voiculescu. Așa face bani Laura Ștefănuț

„Fatidic și-au ales momenul sacrificiului…” Așa începea unul dintre mesajele celor care au fost revoltați de demiterea ministrului Sănătății. Doar că autoarea lui are o relație specială cu politicianul. Cine este și cu ce se ocupă iubita lui Vlad Voiculescu. Cum își câștigă banii Laura Ștefănuț.

Cine este și cu ce se ocupă iubita lui Vlad Voiculescu

Departe de ochii presei, fostul ministru al Sănătății trăiește o poveste de dragoste cu tânăra Laura Ștefănuț care se prezintă că „fostă jurnalistă”. La cei 32 de ani, are o experiență de aproape zece ani în presă, perioadă în care a scris atât pentru publicații din România cât și pentru cele din străinătate. Și-a început cariera ca reporter pentru România Liberă, obținând colaborări cu postul de televiziune ARD Studio Sudosteuropa Wien, din Germania, și cu Digi24. A lucrat la Casa Jurnalistului, Decât o Revistă (DoR), iar mai apoi la Libertatea, unde era specializată pe teme din domeniul social. Iubita lui Vlad Voiculescu a fost în implicată și în proiecte precum Think Outside the Box, Casa Jurnalistului sau publicația Brrlog, fiind numită chiar The Woman Journalist of the Year, în cadrul Galei Premiilor The Woman.

Dar ce nu face o femeie pentru dragoste? Laura Ștefănuț a decis să facă un pas înapoi, pe plan profesional, după ce relația ei cu Vlad Voiculescu a devenit una serioasă, ghidându-se după ideea că „jurnalismul și activitatea politică sunt două meserii incompatibile”. Astfel, a renunțat la investigațiile jurnalistice pe care le făcea la Libertatea, limitându-se la publicarea unor opinii, pe care se semnează ca „fostă jurnalistă”. Ea a oferit și servicii de consultanță în timpul campaniei lui Vlad Voiculescu pentru Primăria Capitalei. Ștefănut și-a explicat motivele retragerii din activitate, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Acum câteva zile am fost semnată în Libertatea ca „fostă jurnalistă”. Motivele țin de viața personală. Cred că atunci când îți asumi niște meserii menite să fie în interes public, ca jurnalismul sau politica, oamenii se așteaptă, pe bună dreptate, la mai multă transparență în ceea ce privește viața personală”, a scris iubita lui Vlad Voiculescu.

Cine este și cu ce se ocupă Laura Ștefănuț, iubita lui Vlad Voiculescu
Laura Ștefănuț iubita lui Vlad Voiculescu. Sursa: Facebook

„Nu am luat vreun ban de la PLUS”

Fosta jurnalistă a dezvăluit că nu are nicio funcție în partidul fostului ministru al Sănătății, dar că a luat parte la unele discuții privind campania sa și a recomandat experți, susținând că activitatea sa ar putea fi încadrată la „consultanță”.

„Momentan, am hotărât să mă retrag din investigații jurnalistice și să scriu pe secțiunea de Opinii. Fiindcă sunt într-o relație cu candidatul la primărie Vlad Voiculescu. Nu am nicio funcție în campania/partidul lui și nici nu am luat vreun ban de la PLUS, dar am luat parte la discuții privind campania, am recomandat experți cu CV-uri impecabile, de care ar trebui să fim cu toții mândri, am contribuit la câteva subiecte care m-au preocupat de-a lungul carierei, cum ar fi mediul și probleme care privesc femeile. Contribuția mea se poate încadra la „consultanță”. Mai mult, împărtășim aceeași casă. În jurnalism, codul deontologic spune că „pentru a evita conflictele de interese, se recomandă ca jurnalistul să nu fie membru al vreunui partid politic”. Centrul pentru Jurnalism Independent spune că „jurnalismul și activitatea politică sunt două meserii incompatibile”. Fiindcă onestitatea a fost cea pe care mi-am clădit cariera în jurnalism, am preferat să fiu cât mai precaută și să fac un pas în spate”, a scris Laura Ștefănuț pe pagina de Facebook.

Laura Ștefănuț a reacționat vehement la scurt timp după demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății. Ea a subliniat că, deși oamenii pot pleca, ideile și valorile rămân, catalogând drept fatidic momentul în care iubitul ei a fost înlăturat.

„Fatidic și-au ales momentul sacrificiului. Într-o zi ploioasă, cu puțin înainte de Paște. Oamenii pleacă, unii dispar cu totul, dar ideile și valorile rămân”, a scris Laura Ștefănuț.