Renunță Vlad Voiculescu la viața politică? Ce urmează să facă, după ce a fost demis din funcție de ministru al Sănătății

Iancu Andreea, Cristi Ionică 16.04.2021, 14:24
Renunță Vlad Voiculescu la viața politică? Ce urmează să facă, după ce a fost demis din funcție de ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății revocat de premierul Florin Cițu, și-a anunțat următoarea mișcare, după ce a fost demis pe nepusă masă. Scandalurile, acuzațiile și vorbele dure nu au contenit în ultima perioadă la adresa sa, motiv pentru care politicianul a avut nevoie să reflecteze la viitorul său în politică. Fostul ministru a dezvăluit ce hotărâre a luat și care va fi parcursul său în perioada următoare.

Ce urmează să facă Vlad Voiculescu după ce a fost demis

Gurile rele s-au grăbit să îl scoată pe ministrul revocat al Sănătății, Vlad Voiculescu, din viața politică, după ce acesta a fost demis de către Primul Ministru Cîțu. Însă politicianul de la USR a dezvăluit care sunt planurile sale în următoarea perioadă. Acesta va reflecta asupra deciziei de a-și încheia sau nu cariera în politică, însă recunoaște că în sfârșit a realizat care îi este „rostul”. Astfel, în cadrul conferinței de presă susținute astăzi, Voiculescu a explicat ce urmează să se întâmple cu cariera sa 

Asta rămăne de văzut, eu decid ce voi face mai departe, nu au fost momente uşoare pentru mine, dar mi-e clar că vreau să pun umărul în continuare la a schimba lucrurile în Sănătate şi la a ajuta pe cei care au nevoie. E ceva dincolo de titlul de politician sau de ministru, e rostul pe care l-am găsit până acum pentru viaţa mea, a spus, vineri, ministrul demis al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Perioada dificilă prin care a trecut, multe dintre problemele deja existente în sistemul sanitar românesc fiindu-i atribuite deși ele nu au fost rezolvate nici înainte preluării mandatului său, l-a determinat pe politician să își ia o pauză de odihnă. Acesta a mărturisit că nu regretă decizia de a prelua fotoliul Sănătății, însă are nevoie de un moment de respiro pentru a-și continua planurile profesionale.

Nu regret (decizia de a renunța la mandatul de consilier local al Capitalei – n.r.), dar la nivel profesional și personal, o să am nevoie de câteva zile să îmi așez propria viață. Decizia de zilele trecute a fost, pentru mine personal una șocantă și mi-am aranjat lucrurile în viață așa încât să servesc din poziția de ministru al Sănătății pentru mult timp, așa încât să pot face lucrurile pe care nu am reușit să le duc la bun sfârșit în 2016. (…) Deocamdată o să dorm, a mai spus Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății a vorbit despre problemele urgente ale României în contextul pandemiei
Fostul ministru al Sănătății a vorbit despre problemele urgente ale României în contextul pandemiei

Vlad Voiculescu: „România pierde viteză periculos și are o vulnerabilitate majoră”

La adresa lui Vlad Voiculescu s-au făcut numeroase speculații, fostul ministru fiind implicat în media în scandaluri presupuse cu mai mulți lideri din sistemul sanitar. Printre acestea se numără și numele lui Valeriu Gheorghiță. Politicianul a afirmat că nu și-a dorit să îi preia funcția acestuia, în ciuda zvonurilor. De asemenea, Voiculescu a precizat că relația sa cu Raed Arafat a fost una lipsită de disensiuni și la un nivel bun de profesionalism încă din 2015 de când s-au cunoscut. Totodată, Vlad Voiculescu a ținut să menționeze și care sunt problemele stringente cu care România se confruntă în pandemie la acest moment. Fostul ministru consideră că vaccinarea ar trebui accelerată, iar comunicarea campaniei de imunizare îmbunătățită.

România pierde viteză periculos și are o vulnerabilitate majoră prin faptul că nu a vaccinat destul pe cei vulnerabili și anume pe cei bătrâni și bolnavi. Asta este ceva ce aș fi făcut diferit. Mai mult decât atât, altă vulnerabilitate este lipsa completă a unei campanii de comunicare, spune Voiculescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...