Chiftele de pește cu sos. Secretul rețetei preparate de un chef celebru în România

Stan Filon 08.01.2022, 13:50
Chiftele de pește cu sos. Secretul rețetei preparate de un chef celebru în România

Secretul rețetei chiftelor de pește cu sos a fost dezvăluit de un chef celebru din România! Totul a fost prezentat în platoul matinalului de la Antena 1, unde chef Nicolai Tand gătește în fiecare dimineață. Chiar el a spus cum putem găti cele mai gustoase chiftele de pește, așa cum se face în cele mai fine restaurante. Rețeta este una simplă.

Rețeta de chiftele de pește cu sos

Chef Nicolae Tand vine în fiecare dimineață cu mai multe rețete la emisiunea „Neața cu Răzvan și Dani”. Acesta nu vrea să piardă nimic, așa că refolosește alimentele rămase de la alte preparate, așa cum este normal, mai ales dacă vrem să facem economie în timp ce prețurile la alimente au explodat pur și simplu.

Așadar, chef Nicolae Tand ne-a învățat ce putem face dacă ne rămâne ceva pește de la masa trecută. A făcut o rețetă foarte gustoasă de chiftele de pește cu sos de maioneză. Peștele se alege după preferința fiecăruia. Poate fi păstrăv, somon, crap, macrou, etc. Nici cum a fst preparat nu prea contează. Poate fi prăjit, făcut pane, dar la fel de bine poate fi făcut și la cuptor. Important este să nu aibă oase.

Reteta chiftele de peste cu sos de maioneza
Reteta chiftele de peste cu sos de maioneza

Ingrediente pentru rețetă de chiftele din pește cu sos de maioneză

  • 350-400 gr pește deja preparat
  • 1 ceapă roșie, sau o ceapă de apă
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1-2 ouă
  • 1-2 linguri de lapte
  • puțină făină
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • Ingrediente pentru sos de maioneză:
  • maioneză clasică
  • muștar
  • 1 cățel de usturoi
  • puțin sos picant( sos de soia, sos chinezesc, etc)

Iată cum se prepară rețeta de chiftele de pește cus sos de maioneză. Se toacă mărunt peștele, apoi ceapa și usturoiul, dar și pătrunjelul și mărarul verde. Amestecăm ingredientele într-un vas, se adaugă 1-2 ouă, 1-2 linguri de lapte dar și făină cât să capete consistență și să se poată modela în forme de chiftele.

Condimentăm după bunul plac

Condimentăm cu sare și piper, apoi se modelează chiftelele care se trec prin pesmet și se rumenesc în baie de ulei până capătă culoare aurie. Uleiul trebuie încins bine, pentru a se îmbiba chiftelele noastre cu prea mult ulei. După ce le scoatem, le lăsăm la scurs pe prosoape de hârtie.

Facem o porție de maioneză, în care se adaugă un cățel de usturoi pisat, 1- 2 linguri de muștar și puțin sos picant, după gust. Chiftelele de pește se trec prin sosul picant de maioneză, care le va oferi un gust și mai rafinat. Chiftelele se pot servi cu salată verde. Vă urăm poftă bună.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...