Cum se mănâncă, de fapt, peștele. Cele mai bune sosuri și garnituri pentru el

Nicu Stan, Alexandra Chiric 18.04.2021, 16:32
Cum se mănâncă, de fapt, peștele. Cele mai bune sosuri și garnituri pentru el

Cum se mănâncă, de fapt, peștele. Cele mai bune sosuri și garnituri pentru el. Mulți își vor schimba părerea despre acest aliment foarte sănătos.

Cele mai bune garnituri pentru pește. Și cei care nu mănâncă pește îl vor aprecia lângă aceste preparate

S-a aflat cum se mănâncă, de fapt, peștele și care sunt cele mai bune sosuri și garnituri pentru el. Peștele, un aliment foarte sănătos, este recomant de  specialiști să îl fie prezent în alimentația noastră de cel puțin două ori pe sătpămână.

În afară de cartofi natur, orez sau mămăligă, pestele poate poate fi mâncat alături de o mulțime de alte variante de garnituri. Acestea sunt cele mai bune sosuri și garnituri pentru pește.

Cele mai bune garnituri pentru peste
Cele mai bune garnituri pentru peste

Garnitura mediteraneeană

Preparatele mediteraneene sunt recunoscute pentru că conțin de cele mai multe ori roșii, usturoi și busuioc. Acestea pot constitui ingredientele ideale pentru garnitura la pește. Astfel, se curăță de piele patru roșii mari și bine coapte și se taie în cubulețe. Acestea se amestecă cu patru căței de usturoi pisați, 10 frunze de busuioc tăiate mărunt, ulei, sare, piper și un praf de nucșoară. După ce toate ingredientele au fost bine amestecate  se lasă aromele la întrepătruns timp de o oră, după care totul poate fi servit.

Salsa de mano

Salsa de mango se combină perfect cu peștele gătit în special pe grătar sau la grill. Salsa de mango se face tăind un mango în cubulețe, un ardei gras roșu și o ceapă. Peste acestea se adaugă o cană de fasole roșie gata fiartă și scursă de zeamă. Totul se asezonează cu coriandru, zeamă de la o lămâie, sare și piper. Cine mănâncă picant, poate adăuga și un ardei jalapeno lângă toate celelalte ingrediente. Totul trebuie lăsat câteva minute pentru ca aromele să se întrepătrundă, apoi se poate scoate ardeiul.

Sparanghel la cuptor

Se pun câteva felii de pâine la cuptor, la 250°C, timp de 5 minute, apoi se fărâmițează și se pun deoparte. Apoi, se pune sparanghelul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se condimentează cu sare, piper, puțin ulei și se lasă la cuptor timp de 15 minute. La final se stropește sparanghelul cu zeamă de lămâie și se pune pe deasupra firimiturile de pâine.

Continuarea articolului pe stiridinlume.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe