Rețetă inedită de salată de cartofi cu sos de iaurt și muștar. Se prepară extrem de rapid și este foarte gustoasă

Stan Filon 07.01.2021, 08:54
Rețetă inedită de salată de cartofi cu sos de iaurt și muștar. Se prepară extrem de rapid și este foarte gustoasă

Rețetă de salată de cartofi cu sos de iaurt și muștar. Vă prezentăm o rețetă inedită de salată de cartofi cu sos de iaurt și muștar, ideală pentru această perioadă. Sărbătorile au trecut, la fel ca și mâncarea grasă specifică acestora. Dacă avem invitați la masă și nu știm ce să preparăm rapid, această rețetă ne va ajuta enorm, deoarece este foarte ușor de preparat, dar este gustoasă și pare a fi un preparat foarte rafinat.

Ingrediente pentru rețetă de salată caldă de cartofi cu sos de iaurt și muștar:

  • 1 kg cartofi roșii
  • 50 gr unt
  • sare și piper
  • 2 căței de usturoi
  • 400 gr iaurt cremos
  • 1 lingură de muștar boabe
  • 1 lingură de muștar de Dijon
  • 1 linguriță pastă de hrean sau puțin hrean răzuit
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură oțet sau zeamă de lămâie
  • 1 legătură de mărar verde

Mod de preparare pentru rețetă de salată caldă de cartofi cu sos de iaurt și muștar

Pentru început, se spală bine cartofii și se pun la fiert nedecojiți în apă cât să fie bine acoperiți. Se adaugă, când începe apa să fiarbă și puțină sare, 1/2 linguriță pentru a ajuta cartofii să se pătrundă mai repede, dar și pentru gust.

Reteta de salata de cartofi cu sos de iaurt si mustar
Reteta de salata de cartofi cu sos de iaurt si mustar

Cum se folosește usturoiul

După ce sunt bine fierți, se scurg cartofii de apă, se trec prin jet de apă rece și se curăță, apoi se taie în bucăți mai colțuroase și mai mari.

După aceea, punem untul la topit și se adaugă și cățeii de usturoi zdrobiți. Lăsăm usturoiul doar două minute, pentru gust, apoi scoatem cățeii de usturoi. Se adaugă cartofii, amestecându-i ușor pentru a se unge toți cu untul aromatizat.

Atenție! Usturoiul nu se aruncă, se va strivi și se va adăuga în sos. Ceapa roșie se toacă mărunt și se macerează în oțet până sunt gata restul ingredientelor.

Cum se prepară sosul de iaurt

Se amestecă iaurtul cu muștarul de Dijon, muștarul cu boabe și pasta de hrean sau hreanul răzuit proaspăt. Se adaugă mărarul verde spălat și tocat mărunt și se omogenizează bine amestecul. Depinde de gustul fiecăruia, astfel încât putem ajusta ingredientele cum dorim.

Iaurtul se poate alege mai degresat sau mai cremos, însă trebuie ales unul de calitate pentru a nu fi prea zemos. În sosul de iaurt se adaugă și ceapa macerată în oțet, trecută prin presă, sau prin blender. Apoi se adaugă sosul peste cartofi cât sunt în tigaia cu unt și se amestecă bine, dar fără a sfărâma cartofii.

Se servește salata caldă, dar vara este mai delicioasă rece de la frigider. Se poate adăuga maioneză, pentu un gust și mai rafinat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...