Cea mai delicioasă ciorbă de găină cu tăiței de casă. Pașii esențiali pe nu trebuie să-i ratezi. Rețeta completă

Badea Violeta 03.09.2021, 07:55
Cea mai delicioasă ciorbă de găină cu tăiței de casă. Pașii esențiali pe nu trebuie să-i ratezi. Rețeta completă

Ciorba este nelipsită de pe mesele românilor. Este adevărat că acestea diferă de la o regiune la alta, dar în general majoritatea respectă același tipar. Cu siguranță, ciorba de găina cu tăiței de casă se află printre mâncărurile preferate ale multora, fiind renumită pentru gustul ei delicios. Iată rețeta completă!

Rețeta de ciorbă de găină cu tăiței de casă

Ciorba este un preparat ideal atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece. Este o mâncare extrem de hrănitoare, gustoasă și nu ar trebui să lipsească din regimul tău alimentar. În plus, aceasta conține ingrediente naturale ceea ce o fac extrem de sănătoasă. Iată pașii esențiali pe nu trebuie să-i ratezi pentru a obține această minunăție de ciorbă de găină cu tăiței de casă.

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa
Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa

Ingrediente

  • un pui mare sau o găină
  • doi morcovi
  • trei cepe
  • o țelină medie
  • o rădăcină de păstârnac
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un ardei gras galben
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras roșu
  • un litru de borș
  • 400 de ml de suc de roșii
  • trei gălbenușuri de ou
  • 50 de g de făină
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de leuștean
  • sare, după gust

Mod de preparare

Mai întâi vom pregăti carnea. Puiul se curăță bine și se pârlește puțin pe ochiul de la aragaz. Apoi se șterge bine cu șervete absorbante și se porționează în bucăți potrivite. Se pune apă rece într-o oală încăpătoare, împreună cu aproximativ trei lingurițe de sare și se adaugă bucățile de carne. Trebuie să avem grijă să îndepărtăm spuma care se formează la suprafață.

Se lasă totul să fiarbă la foc mic aproximativ o oră, dar nu înainte de a acoperi oala cu un capac. După ce a expirat acest timp, carnea se verificiă cu o furculiță, iar dacă se desprinde ușor de pe oase înseamnă că este gata. Oala se dă de pe foc și se lasă deoparte.

Între timp ne vom ocupa de tăiței. Punem făina, cele trei gălbenușuri de ou și puțină sare într-un bol. Se amestecă totul bine și va rezulta un aluat, care trebuie frământat cu mâna cel puțin un sfert de oră. Apoi se formează o bilă de aluat care se acoperă cu o folie și se lasă timp de 30 de minute.

Apoi, pe masa pe care am presărat puțină făină, se întinde aluatul și se rulează ușor. Cu un cuțit bine ascuțit se taie sub formă de fâșii și se lasă deoparte timp de 30 de minute sau până le vine rândul la fiert. Se spală și se decojesc legumele și zarzavaturile, apoi se adaugă în oala în care am fiert carnea. Ulterior, aceasta se pune pe foc încă 30 de minute.

Apoi se adaugă borșul și sucul de roșii. Se fierbe totul circa șapte minute, apoi se adaugă tăițeii și se mai lasă pe foc timp de patru minute. Totul este gata, se oprește și se ia oala de pe foc. Deasupra se adaugă pătrunjelul și leușteanul. Se acoperă oala cu un capac pentru 10 minute. Ciorba de găină cu tăiței de casă se servește fierbinte, cu pâine și ardei iute. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...