Dacă până acum nu era scris negru pe alb ce se întâmplă cu acei conducători auto care ignoră curățarea locurilor de parcare, e lege începând de azi. Ce pățesc șoferii care nu-și curăță locurile de parcare e stipulat în legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2002.
Pentru aceia care tratează acest subiect cu superficialitate vin vremuri grele. Cine nu respectă actul normativ se expune unor amenzi serioase. Locurile de parcare vor fi, de azi înainte, oglinda șoferilor și a mașinilor care le ocupă. Așadar, nu ignorați toaletarea locurilor de parcare pentru a evita o gaură în buget.
Președintele României și-a pus semnătura pentru modificarea legii actuale privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, care se referă la obligaţiile pe care le au instituţiile, persoanele fizice şi juridice în gospodărirea localităţilor. Actul normativ conține informații clare despre felul în care se va aplica.
Toate persoanele care dețin un autoturism devine responsabil și pentru alte lucruri, care nu țin neapărat de întreținerea mașinii. Șoferii trebuie să fie foarte atenți la felul în care se prezintă și locurile de parcare și nu numai. Concret, în legea cu pricina se stipulează precis că toți conducătorii auto sunt direct răspunzători pentru felul în care arată locurile de parcare.
Vă prezentăm câteva dintre prevederile legii modificate de Klaus Iohannis în această dimineață:
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Ce pățesc șoferii care nu își curăță locurile de parcare. În legea promulgată azi există și un punct referitor la ce se întâmplă în momentul în care este necesară intrevenția primăriilor din localitate. Cetățenii vor fi înștiințați de obligațiile pe care le au de către primării. Angajații instituțiilor publice vor trimite notificări către populație.
În cazul în care proprietarii nu vor respectat termenul impus de lege, primăria poate trimite echipe de angajați care să rezolve situația. În acest caz, proprietarii vor fi taxați pentru serviciile respective.