VIDEO Scandal în parcarea unui hypermarket din București: ce s-a întâmplat după ce un șofer a parcat neregulamentar

Claudiu Surmei 01.07.2019, 14:45
VIDEO Scandal în parcarea unui hypermarket din București: ce s-a întâmplat după ce un șofer a parcat neregulamentar

A fost scandal în parcarea hypermarketului Auchan din Titan, sectorul 3 al Capitalei. Un șofer a parcat pe locul destinat persoanelor cu dizabilități și a fost filmat de mai multe persoane aflate în trecere.

Un șofer care conducea o mașină germană a parcat pe locul destinat persoanelor cu dizabilități din parcarea hypermarketului Auchan din cartierul Titan, sectorul 3 al Capitalei. El a fost filmat de o femeie aflată în zonă, care a remarcat și că șoferul era angajat al ADP București.

În momentul în care șoferul a fost abordat de femeia care filma, acesta a devenit agresiv și a împins-o în încercarea de a-i lua telefonul din mână. Din fericire, au intervenit alte două persoane care erau în zonă, iar conducătorul autovehiculului a ales să părăsească locul de parcare demarând în trombă, nu înainte de a-i face acesteia o fotografie, după cum arată pagina de Facebook Corupție Ucide.

Administratorii paginii au cerut un punct de vedere și din partea ADPB Sector 3 și Primăria Sectorului 3. Ei au cerut să li se aducă la cunoștință dacă persoana respectivă este angajată a acestei companii (cu respectarea regimului datelor cu caracter personal) sau dacă nu este, în ce calitate deține acel permis de acces în compania de interes local.

Ce spune legea despre locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități

Având în vedere sesizările adresate instituției noastre de persoane cu dizabilități și de reprezentanți ai acestora, privind modul de respectare de către autoritățile publice locale a prevederilor art. 65 din Legea nr. 448/2006, cu privire la atribuirea gratuită a locurilor de parcare pentru mijloacele de transport pentru persoane cu handicap, vă comunicăm următoarele:

  • În conformitate cu prevederile art. 65 alin.(2) și alin.(3), pentru a beneficia de locuri de parcare gratuită, persoanele cu dizabilități sau reprezentanţii legali ai acestora pot solicita autorităţilor administraţiei publice locale eliberarea unui card-legitimaţie, al cărui cost se suportă din bugetele locale;
  • În baza cardului-legitimație, conform prevederilor art. 65 alin.(5), administratorul spaţiilor de parcare din domeniul public repartizează locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități care au solicitat şi au nevoie de astfel de parcare, cât mai aproape de domiciliul acestora.

Întrucât prevederile art. 65 stabilesc dreptul persoanelor cu dizabilități privind obținerea unui loc de parcare gratuită în spaţiile de parcare ale domeniului public şi cât mai aproape de domiciliul lor, precizăm faptul că autorităților administrației publice locale le revine obligația de a asigura condițiile corespunzătoare de exercitare a acestui drept.

În acest sens, orice prevedere contrară din alte acte normative, sunt lipsite de temei legal, cu atât mai mult cu cât Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, are caracter de lege specială.

Vezi, mai jos, imaginile surprinse în parcarea hypermarketului Auchan din Titan:

Urmăriți Impact.ro și pe