Vremea o ia razna în România. La cât va ajunge stratul de zăpadă în București

Ana Anitoiu 29.11.2020, 14:04
Vremea o ia razna în România. La cât va ajunge stratul de zăpadă în București

Vremea o ia razna în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de ninsori, ce va fi valabil pentru câteva județe din țară, precum și municipiul București. Meteorologii au anunțat la cât va ajunge stratul de zăpadă în Capitală.

Până când este valabil codul galben de ninsori. Care sunt zonele vizate

Potrivit ANM, luni, 30 noiembrie, când este sărbătorit Sfântul Apostol Andrei, începând de la ora 05:00, până la ora 20:00, atenționarea de cod galben de ninsori este valabilă pentru: București, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Tulcea și Teleorman.

”În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea”, au transmis meteorologii.

Până la cât va ajunge stratul de zăpadă în București

În București, conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie, vremea va fi închisă și rece. La finalul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, temporar, vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Meteorologii de la ANM au precizat că stratul de zăpadă ce se va depune în București va măsura în medie 3…5 centimetri și izolat posibil peste 5 centimetri. În plus, vântul va sufla în general slab, iar temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, în Capitală, va fi de 0…1 grad Celsius.

Vremea o ia razna in Romania. La cat va ajunge stratul de zapada in Bucuresti
Tanara bucurandu-se de un peisaj inzapezit

Ce se va întâmpla cu vremea, pe litoral

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea o va lua razna și pe litoral, unde se anunță precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți, adică între ziua în care este sărbătorit Sfântul Andrei și 1 decembrie, Ziua Națională a României, vor predomina ninsorile.

Vezi și: Ce se întâmplă cu vremea la început de decembrie. Prognoza pe următoarele două săptămâni

De asemenea, meteorologii de la ANM au anunțat că vremea se va menține deosebit de rece, în țară, în prima parte a săptămânii 30 noiembrie – 6 decembrie, adică de Moș Nicolae, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților.

Cum va fi vremea în țară, de 1 decembrie, Ziua Națională a României

Potrivit meteorologului Alina Șerban de la Administrația Națională de Meteorologie, marți, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, vremea va fi rece în toată ţara, geroasă dimineaţa şi mai ales noaptea în depresiuni şi în masivele montane înalte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 şi 5 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse, în cele mai multe zone, între -13 şi -3 grade Celsius.

Miercuri, 2 decembrie, în cea mai mare parte a ţării, vremea se va fi menţine rece, mai ales în sud, în est şi parţial în centrul României. Acolo, norii de plafon jos sau ceaţa vor fi persistente, în spceial în zonele mai joase de relief şi se vor asocia izolat cu chiciură, fulguieli ori burniţă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...