Ce se întâmplă cu vremea la început de decembrie. Prognoza pe următoarele două săptămâni

Ana Anitoiu 23.11.2020, 15:21
Ce se întâmplă cu vremea la început de decembrie. Prognoza pe următoarele două săptămâni

Meteorologii au anunțat ce se întâmplă cu vremea, la început de decembrie. Prognoza pe următoarele două săptămâni, în intervalul 23 noiembrie – 6 decembrie, a fost publicată de ANM.

Cum va fi vremea, în ultima săptămână a lunii noiembrie

În Crişana, temperaturile vor fi scăzute, în primele zile ale intervalului. Dimineaţa şi noaptea, va fi frig în toată regiunea, iar pe parcursul zilelor, în special în zonele joase. Media maximelor va fi de 3 – 6 grade Celsius, iar a minimelor de la -5 la -1 grad Celsius.

Din 29 noiembrie, vremea începe să se încălzească. În plus, în perioada 28 – 29 noiembrie va ploua local, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, sfârșitul lunii noiembrie va avea temperaturi minime între -8 şi -4 grade. Va fi ger în zonele depresionare din estul regiunii, unde se vor înregistra și -10 grade. Maximele vor oscila între 0 şi 2 grade, în zonele joase, şi 7 – 9 grade în cele mai înalte. Apoi, din 29 noiembrie, se va încălzi ușor.

În jurul datei de 30 noiembrie, vor fi ploi slabe, local, apoi temporar vor fi condiţii pentru precipitaţii.
De asemenea, în Maramureş, până pe 28 noiembrie, va fi frig, noaptea și dimineața. Temperaturile minime vor fi între -6 şi -3 grade, iar cele maxime, în jurul celor normale, 6 – 7 grade. Apoi, se va încălzi ușor. Sunt posibile ploi, după data de 29 noiembrie.

Totodată, la sfârșit de noiembrie, în Moldova, valorile termice vor coborî, de la o medie de 7 – 8 grade, în primele trei zile ale intervalului, la o medie de 4 – 5 grade, pe 28 noiembrie. În ultimele două zile ale lunii, maximele vor fi de aproximativ 7 grade Celsius.

În Dobrogea, în primele patru zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi de 7 – 8 grade, iar minimele de 0 – 3 grade. Între 27 noiembrie şi 1 decembrie, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie regională de 10 – 13 grade, ziua, şi 3 – 6 grade, noaptea.

Ce se intampla cu vremea, la inceputul lunii decembrie. Prognoza meteo pe urmatoarele doua saptamani
Tanara cu caciula si palton.

În Muntenia, la final de noiembrie, vremea va fi ceva mai rece decât în mod normal. Maximele vor scădea ușor de la 9 la 6 grade, iar minimele se vor situa între -2 şi 0 grade. Între 29 noiembrie şi 1 decembrie, temperaturile vor fi în uşoară creştere. Vor fi 8 – 10 grade ziua şi 0 – 3 grade noaptea.

Conform ANM, în Oltenia, în ultimele zile din noiembrie, vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal. Maximele vor scădea de la 9 la 5 grade, iar minimele vor fi, în general, între -2 şi 0 grade. Totuși, între 29 noiembrie şi 1 decembrie, temperaturile vor fi în uşoară creştere, cu o medie regională de 7 – 9 grade, ziua, şi de 0 – 3 grade, noaptea.

Cum va fi vremea, la început de decembrie

În Crișana, după data de 2 decembrie, temperaturile vor ajunge să crească peste cele normale acestei perioade. Media va fi de 12 grade Celsius, în timpul zilei, și de 2 până la 5 grade Celsius, noaptea. Până la finalul intervalului, meteorologii au estimat temperaturi situate în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie. Însă, unele nopți ar putea fi mai reci. În cea de-a doua săptămână a intervalului, temporar, va fi ridicată probabilitatea pentru precipitaţii slabe.

După data de 2 decembrie, în Transilvania, se vor înregistra medii de temperatură de 7 – 12 grade, în timpul zilei, şi între -2 şi 2 grade, în timpul nopții.

Și în Maramureș, după aceeași dată, vremea se va încălzi. Noaptea, temperaturile vor fi de 0 – 2 grade, iar amiezele vor înregistra 9 – 11 grade. Apoi, estimările arată un regim termic apropiat de cel normal la început de decembrie.

În Moldova, din 2 decembrie până pe 6 decembrie, temperatura medie va fi între 2 şi 5 grade. Nopţile vor deveni mai reci decât ar fi normal, situându-se de la -2 la 0 grade, uşor mai ridicată. Se vor putea semnala temporar precipitaţii slabe, pe arii restrânse.

În Dobrogea, la începutul lunii decembrie, sunt estimate valori termice în jurul celor normale pentru această perioadă. Mai exact, maxime de 7 – 8 grade şi minime de 2 – 4 grade. Se pot semnala temporar ploi slabe pe arii restrânse.

În Muntenia, în primele zile din decembrie sunt estimate valori termice apropiate de cele normale ale perioadei. Sunt așteptate maxime de 5 – 8 grade şi minime de la -1 la 2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe va crește.

Totodată, în Dobrogea, la începutul lunii decembrie, sunt estimate temperaturi apropiate de cele normale perioadei. Mai exact, maxime de 5 – 7 grade şi minime de la -1 la 2 grade. Se vor putea semnala precipitații, în general slabe.

La munte, temperaturile maxime se vor menţine în tot intervalul, cu o medie cuprinsă între 0 şi 7 grade. Însă, nopțile vor fi mai reci, cu o medie a minimelor termice cuprinsă între -5 şi -3 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...